VIDEO Antena s invalidima testirala novu prometnicu kod bolnice; Sam invalid na ovoj prometnici može samo – poginuti!

Grad kao takav, vjerujemo, pogrešku i svoju ulogu u nakaradno izgrađenoj prometnici neće priznati. To nam je jasno. Štoviše, to je još jasnije nakon posljednjeg Gradskog vijeća na kojem je sam gradonačelnik Branko Dukić hvalospjevima na račun ove ceste opisao istu i zahvalio Hrvatskim cestama na investiciji.

No kada se prometnica, odnosno Ulica Nikole Šubića Zrinskog, koja je puštena u promet, dakle, ima sve potrebne dozvole i preglede, testira u stvarnim uvjetima – na površinu isplivavaju svi njeni nedostaci i propusti.

Organizirali smo tako danas malu “šetnju” novom prometnicom, posebice dijelovima namijenjenim kretanju pješaka, među koje, dakako, spadaju i civilni i vojni invalidi. Upravo su nam oni pružili ruku kako bi ukazali na sve nedostatke te su se uživo u programu Antene Zadar ali i Facebook Live prijenosu provozali ovom dionicom.

Na vama je da pogledate video u nastavku i sami uočite ima li ova nova prometnica nedostataka i opasnosti za život.

Napominjemo kako je sve sudionike ove šetnje osiguravala PU zadarska pazeći na promet i dovoljnu udaljenost istoga. No bez njih, invalidima i ostalim akterima ove šetnje, životi bi bili ugroženi bez dvojbe.

Tko će u slučaju da se dogodi nesreća zbog nečije nestručnosti, zbog možebitnog zamračenja novca, zbog možebitno loše izvedenih planova ili kojekakvih zakulisnih dogovora, odgovarati za živote? Grad, Branko Dukić, Hrvatske ceste? Žalosno je što se uopće moramo kockati ljudskim životima u hipotetskim pitanjima koja se nikada nisu ni trebala postaviti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...