Jubilarni 60. paški ljetni karneval oduševio brojnim maskama

Jučer je u Pagu održana velika karnevalska povorka koja je krenula ispred hotela Pagus prema paškoj pijaci, vođena princem i princezom karnevala, paškim pivcima uz glazbeni ritam članova Gradske glazbe Pag. Jubilarni 60. paški ljetni karneval oduševio je mnogobrojnim maskama i maštovitošću grupa i kostima pa se tako u povorci moglo vidjeti Renea Artoisa iz popularne humoristične serije ‘Allo ‘Allo, ruskog predsjednika Putina u pratnji tjelohranitelja, faraone iz Egipta, karnevalsku grupu Krasica, 60 muffina…, a posebnu atmosferu začinila je grupa Mantock Samba Show.

Početak karnevalskih ludovanja bio je trenutak kada je gradonačelnik Ante Fabijanić predao ključ grada princu karnevala čime su maškare i simbolično preuzele vlast u gradu na dva dana. Organizatorima karnevala, Anti Fabijaniću, gradonačelniku grada Paga i Vesni Karavanić, direktorici Turističke zajednice grada Paga dodijeljeno je priznanje HUK-a, hrvatske udruge karnevalskih gradova, koju im je uručio Ivan Prpić, predsjednik HUK-a. Paška udruga Markova kumpanija dobila je također priznanje HUK-a te priznanje FECC-a, europske udruge karnevalista, koje je primila Ivanka Benzia, predsjednica udruge Markova Kumpanija a priznanje joj je uručio Josip Silov, potpredsjednik FECC-a.

Pravo karnevalsko ludilo zavladalo je na paškoj pijaci ispunjenoj odlično raspoloženim posjetiteljima, maškarama, turistima koji su uživali u ludoj, ljetnoj karnevalskoj noći. Na prepunoj paškoj pijaci plesalo se paško kolo, koje je po tradicijskom običaju prvi poveo paški gradonačelnik u narodnoj nošnji. Kolo su zaplesali domaći i mnogobrojni turisti, a maskirana zabava potrajala je do sitnih jutarnjih sati kada je zabavu prekinula ljetna nevera. Sve prisutne na trgu Petra Krešimira IV zabavljali su Tri tenora, KUD Družina, Mantock Samba Show, Karnevalska udruga Kobre Kutina, Gradska glazba Pag i D’Beny Band.

Ispraćajem i važiganjem Marka, krivca za sve nevolje, završava se 60. jubilarni paški karneval, najstariji ljetni karneval na Jadranu. Navucite maske i dođite večeras u Pag na ludu maškaranu zabavu.

Organizatori najstarijeg ljetnog karnevala na Jadranu – 60. Paškog ljetnog karnevala su Turistička zajednica Grada Paga  i Grad Pag.

Smatrate li da se vi ili netko vama blizak ne bi trebao nalaziti u ovoj galeriji? Ispunite Zahtjev za uklanjanje sadržaja a mi ćemo svakako pokušati uvažiti sve vaše objektivne razloge za isti. Svakako vas molimo da prije toga pročitate sve odredbe prije ispunjavanja istog.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...