Samopoštovanje i samopouzdanje temelj su sretnog života! Aktivna Hrvatska i Ana Kuhanec Brašnović oduševili Petrčane

Samopoštovanje i samopouzdanje bitne su karike u našem svakodnevnom životu. Koliko su oni važni u životu svake žene i koliko su zapravo kamen temeljac sretne, emancipirane i uspješne svakodnevice, istaknule su psihologinja Laura Kuhar i kineziologinja Ana Kuhanec Brašnović na treningu Aktivne Hrvatske koji se održao u Falkensteiner Hotelu&Spa Iadera. Projekt Aktivna Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, a generalni partner je HEP.

“U Petrčanima smo predstavili novu tehniku Body empathy koja na potpuno prirodan način poboljšava tjelesno ali i emocijalno, spoznajno i socijalno funkcioniranje te je posebno osmišljena za žene.” – izjavila je Ana Kuhanec Brašnović, idejna začetnica tehnike Body empathy  te dodala: “Važno je istaknuti da na fiziološkoj razini za dužeg ponavljanja posebno osmišljenim kružnim kretnjama u tijelu pokrećete biokemijske procese koji nas štite od stresa i povećavaju osjećaj ugode u tijelu što je zapravo ono najvažnije.”

Ususret radionici i treningu Hrvatska liječnička komora mjerila je indeks tjelesne mase te savjetovala vježbače. „Vježbanje kao stil života ima mnoge značajne pozitivne učinke na zdravlje. Međutim, vježbanje u ljetnim mjesecima može potaknuti tijelo na pojačano znojenje i prilagodbe visokim temperaturama zraka u okolini u kojoj se vježba pa je potrebno voditi računa o okolnostima, a kako bi se i dalje održali povoljni uvjeti za nastavak vježbanja i izbjegli negativni učinci na ljudsko zdravlje. Najvažniji je unos dovoljnih količina tekućine tijekom vježbanja pa čak i onda kad ne osjećamo žeđ i stoga je dobro imati bocu tekućine pored sebe tijekom vježbanja. Iako je kava mnogima dobar način započinjanja jutra i razbuđivanja prije vježbanja, ona djeluje kao diuretik pa treba voditi računa o dodatnoj hidraciji u ljetnim jutrima!“ – izjavila je dr. Vesna Štefančić iz Hrvatske liječničke komore i dodala: „Znojenjem ne gubimo samo tekućinu već i druge značajne tvari poput elektrolita pa je važan njihov unos nakon završetka vježbanja. Preporuča se izbjegavanje jako zaslađenih pića i priprema onih zdravijih – npr. od voća u kombinaciji s vodom!“

Projekt Aktivna Hrvatska sedmu godinu zaredom promiče kulturu zdravog življenja te aktivnost kao sastavni dio našeg svakodnevnog života. Nakon vježbanja u Zadarskoj županiji već idućeg vikenda saznat ćemo zašto je u ljetnim mjesecima bolje vježbati u jutarnjim satima. Tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba poziva Vas na zajednički trening koji će se održati u subotu, 27. srpnja u 9 sati na Trgu Republike Hrvatske (kod Katedrale) u Šibeniku.

Svi vježbači za trening u Petrčanima dobili su majicu za vježbanje HEP, bočicu Mivele Mg vode s kojom možete sve, NIVEA poklon za njegu tijela. Kotanyi je predstavio zdrave začine, a Tosama promo artikle za zaštitu tijela. Merkur osiguranje sve je vježbače osvježio zdravim Merkur smoothijem, a dobili su i primjerak časopisa Men’s Health. Partneri projekta su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska liječnička komora, Biotrening, Definicija hrane, poliklinika Vaš pregled, Specijalna bolnica Sv. Katarina te Falkensteiner Hotel&Spa Iadera.

Idući trening nakon Šibenika je u Crikvenici 7. rujna dok je finale ovogodišnje akcije u Zagrebu 14. rujna na platou Gradec. Za sve treninge se možete prijaviti ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...