Adrijana Baković u eteru Antene predstavila prvi autorski singl “Srce to zna”

Nakon što je s posljednjim singlom „Ljubav je moja cesta“ oduševila mnogobrojnu publiku i radijske urednike, Adrijana Baković je pronašla put i do nacionalne top ljestvice HR TOP 40. No ovoga je puta priča nešto drugačija jer je sada Adrijana dala autorski pečat pa je tako zajedno s kolegicom Lucijom Dežmalj pisala tekst i stvarala glazbu u novom singlu „Srce to zna.“ Adrijana nas je posjetila u eteru gdje je predstavila svoj singl, a evo što nam je kazala!

Uz Luciju Dežmalj potpisuješ glazbu i tekst novog singla “Srce to zna.“ Ovo je ujedno i prvi singl na kojemu potpisuješ glazbu i tekst – kako je došlo do toga?

Lucija mi je poslala pjesmu i na prve taktove ta pitka, lijepa melodija me osvojila i znala sam da će to biti moja pjesma u koju želim uplesti prste 🙂 Uzela sam papir i olovku i doslovno se dogodio brainstorming. Nizala sam riječi, tražila logiku i nakon prve kitice znala sam kakvu pjesmu i poruku želim dati ljudima i svoje osjećaje sam stavila na papir. Sve je išlo dosta glatko i brzo.
Doduše u školi nisam nešto briljirala po pitanju sastava, ali trudila sam se 🙂
Očito se nalazi u meni neki stihoklepac koji skriveno čuči i čeka pravu melodiju.  Uz pojedine glazbene preinake, ritmičke izmjene pjesma je dobila svoj početak i kraj i mislim da smo stvarno napravile dobar posao.

Odakle crpiš inspiraciju i možemo li očekivati još kantautorskih uradaka?

Inspiraciju za “Srce to zna”  dobila sam u osobnom shvaćanju riječi ljubav te što u meni budi to stanje. Ljubav je motivacija za sve, a naročito za pisanje pjesama. Nadam se da će toga biti sve više i više jer je to baš osobno. Naravno da je dobra pjesma, dobra pjesma i svaku koju dobiješ ti ju izneseš kao da si ju ti napisao jer vjeruješ u nju, ali odgovornost je veća ako je tvoje autorsko djelo u pitanju jer ti je stalo do svakog, ali zaista svakog detalja da to zvuči baš onako kako si ti u svojoj glavi zamislio i zato je dobro pronaći ljude koji ti mogu ideje izrealizirati.

Aktualni singl „Srce to zna“ je u stilu pop-gospel zvuka. Dogodio se mali odmak od onoga na što smo naviknuli čuti. U kojem se ti stilu više vidiš i koji ti je draži?

Moji prvi koraci su bili u duhovnoj zborskoj glazbi pa je valjda to rezultiralo tim gospel prizvukom. Općenito volim gospel i imala sam ga priliku i slušati i pjevati i ta energija koju taj žanr nosi, e upravo sam to željela u pjesmi. Odgovor mi je uvijek isti po pitanju stila, a to je baza pop uz različite prizvuke ostalih stilova. Ne želim ići iz krajnosti u krajnost, ali ću uvijek pjevati ono u čem se stvarno dobro osjećam, a to je upravo ono što se čuje u “Srce to zna”. Ovaj stil mi je osobno najbliži i voljela bih se zadržati u njemu.

Postoji li netko s kim bi voljela ostvariti suradnju, snimiti duet?

Duet bih voljela snimiti sa Gibonnijem i Sergejom Četkovićem. Baš volim obojicu, na Gibinim sam pjesmama odrasla, a na Sergejovim starim 🙂

Što Adrijana sluša privatno – postoji li određeni žanr ili voliš dati priliku svim glazbenim žanrovima?

Volim dati priliku svim žanrovima. Slušam glazbu ovisno o raspoloženju i ne po stilovima već po pjesmama. Na mobitelu nemam niti jednu jedinu pjesmu osim iritantne polifone melodije koja živcira sve oko mene i mole me da ju promijenim, ali ništa od toga jer nju stvarno čujem 🙂
U slobodno vrijeme kojeg je jako malo, ali kad ga imam onda si znam upaliti neke balade koje su srcedrapajuće i imaju uvijek tu neku melankoliju u sebi, da baš padam na te stvari možda je zato Sergej odgovor na prethodno pitanje:)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...