Cestitka_Uskrs

Održan tradicionalni turnir drvenim bućama u Kruševu

Proteklog petka i subotu, 9. i 10. kolovoza 2019. godine održan je tradicionalni turnir u bućanju pod nazivom „BUĆANJE NA KRČEVINAMA“. U Kruševu kod škole, pod brdom Orljak na ledini Krčevine, snage je odmjerilo dvadeset ekipa iz Kruševa i okolnih sela. Pravila su bila vrlo jednostavna, tri plus jedan igrač, drvene buće i neravna ledina koja daje priliku sretnima više nego vještima.

U uvjetima neravne ledine i vreline ljetnog sunca najbolje se snašla ekipa „Prijatelji“ (Zoran Brkić, Šime Šarlija i Mićina Miljanić) osvojivši prvu nagradu, dvoje bukovačke šarene jaradi dok je drugoplasirane „ Buntovnike“ (Martin Buljat, Bore Karamarko i Marinko Karamarko) dopalo jedno jare. Gajba pive bila je utješna nagrada za trećeplasiranu ekipu  Željka Bašića Žužija.

U maniri pravih prijatelja pobjednici će kao i svake godine prirediti feštu za sve prisutne i na taj način proslavili završetak četvrtog tradicionalnog turnira.

– Naravno da sam zadovoljan, buće su naša tradicija koju pokušavamo održati, prilika je to za druženje i pravu seosku zafrkanciju. Ovim putem zahvaljujem svima koji su se odazvali na turnir, kao i svim mojim prijateljima koji mi svake godine pomažu u organizaciji jer ovakvo nešto sigurno ne bih mogao bez njih napraviti. Vidimo se sljedeće godine, kazao nam je organizator Krešimir Župan koji nije skrivao oduševljenje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...