Zadar uvjerljivo započeo predsezonu; Upisali pobjedu u pripremnoj utakmici protiv Splita

Košarkaši Zadra slavili su u prvoj pripremnoj utakmici pred nadolazeću sezonu. Igrači Ante Nazora na Višnjiku su, u susretu zatvorenom za javnost, svladali splitske ‘Žute’ rezultatom 101-79. Domaćini su nastupili bez mladog Karla Uljarevića, dok su gosti bili lišeni usluga lanjskog Cedevitinog dvojca Bajo-Perković te ozlijeđenog Maja Kovačevića.

Zadrani su otvorili s petorkom Junaković-Allen-Siriščević-Ivanov-Vuković, dok je trener Ante Grgurević od prve minute na parket poslao Kalajžića, Perasovića, Marčinkovića, Kedžu i Vrgoča. Domaćini su nakon samo dvije minute i 16 sekundi poveli 10-1, da bi raspoloženi Junaković ubrzo odveo svoju momčad i na prvu dvoznamenkastu prednost. Upravo je mladi Šibenčanin bio prva napadačka igla ‘bijelih’ na otvaranju susreta istaknuvši se s 11 poena za samo pet i pol minuta igra.

Sukladno košarkaškim filozofijama obaju trenera, dvoboj je od prve minute bio agresivan te isprekidan brojnim prekršajima, a da su oba stratega ozbiljno shvatila subotnju utakmicu svjedoči i podatak da je trener Nazor pozvao minutu odmora tri sekunde prije kraja prve četvrtine kako bi pokušao pripremiti dodatnu akciju za svoju momčad.

U drugu se dionicu ušlo s 32-22 za domaćine koji su nakon prvih rotacija izgubili ritam s otvaranja susreta što je Split iskoristio da serijom 0-7 priđe na samo posjed zaostatka (32-29), natjeravši trenera Nazora na novi time-out. Dobru je rolu u tim trenucima pružio novopridošli Amerikanac u splitskim redovima Christen Cunningham koji je, ako se po jutru dan poznaje, pokazao da u njemu ima ‘štofa’.

Domaćini su nakon povratka na parket podigli intenzitet igre u obrani i zatvorili sve prilaze svom reketu, pa nije dugo trebalo da se vrate na dvoznamenkastu prednost. Junaković je položio za 41-31, da bi razlika nastavila rasti do odlaska na veliki odmor (56-37).

U drugom se poluvremenu nastavilo u istom ritmu. Zadrani su koristili svaku priliku da protivniku „trče u leđa“ te se prednost većinu vremena kretala na dvadesetak razlike. U posljednjoj su četvrtini priliku dobili igrači s klupe, pa je semafor u jednom trenutku pokazivao 89-61, velikih plus 28 za domaćine.

Do kraja valja istaknuti da je ‘stotku’ probio mladi Jure Planinić.

Najefikasniji u domaćim redovima bili su Domagoj Vuković i Martin Junaković s po 16 poena, dok je najraspoloženiji u redovima Splita bio Cunningham s 18 koševa.

Dodajmo ovome da je utakmicu u društvu direktora Ivana Mijolovića cijelo vrijeme pratio Luka Žorić. Znači li to da iskusni košarkaš ipak ostaje u Zadru, saznat ćemo u narednim danima, piše Basketball.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...