Nevjerojatan prizor; Zadarski fotograf s Velebita snimio 250 kilometara daleku Italiju!

Poznati zadarski fotograf Aleksandar Gospić, kojeg inače prati epitet lovca na munje, nerijetko nas na svojoj službenoj stranici razveseljava prizorima prirodnih ljepota našega kraja.

Njegova najnovija fotografija nastala na čarobni Badnji dan, ostavlja bez daha.

Gospić je, naime, umjetničkim okom i fotografskim objektivom, uprizorivši zadarski arhipelag sa Svetog Brda, “uhvatio” i Italiju.

– Badnjak na Velebitu i uspon na Sveto Brdo (1751m) po danu nemoguće vidljivosti! Iza Zadra, Ugljana, Iža, Dugog otoka i Jadranske pučine uzdiže se 250 km daleki Monte Vettore (2476m) u skupini Monti Sibillini u Talijanskim Apeninima! Da se Apenini ovako jasno vide usred dana sa Velebita stvarno je rijetkost!, napisao je na svojoj stranici.

Na drugoj fotografiji, snimljenoj u vrijeme čarobnog zalaska sunca, naziru se siluete Ugljana i Dugog otoka, ali i vrhova talijanskog planinskog lanca.

– Spektakularan kraj jučerašnjeg dana na Velebitu i prodor svjetlosti kroz oblake nad Jadranom u trenutku zalaska sunca. U donjem desnom kutu je zvonik katedrale Svete Stošije u Zadru, iza Zadarskog kanala su siluete Ugljana i Dugog otoka te 250 km daleki Monte Vettore (2476m) i vrhovi Monti Sibillini skupine u Talijanskim Apeninima iznad zlatnog sloja sumaglice, napisao je Gospić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...