Beroš na pitanje o karanteni: “Idemo prema tome, sve u svoje vrijeme“, trenutno 49 zaraženih

Od 11 do 14 sati u vladi je trajao sastanak Nacionalnog stožera civilne zaštite i članova vlade i premijera. Plenkovići ministri su nakon sastanka dali izjavu medijima.

U Hrvatskoj je 49 ljudi pozitivno na koronavirus. Među njima su i navedeni djelatnici.

Ispričao je i kako se razmatraju jače mjere poput onih u Italiji i Španjolskoj te dodao kako će se one moći provesti ako epidemiolozi procijene da je to potrebno.

Raspravlja se o karanteni, idemo prema tome. Biramo mjere aktivacije mjera. Odgovor imamo na sve. Sve u svoje vrijeme, rekao je ministar na pitanje jesmo li na putu sveopće karantene.

Na pitanje novinara o KB Dubrava o zaraženim djelatnicima odgovorio je ministar Beroš.

Povrdit ću vam da su dva pozitivna bolesnika u KB Dubrava. Situacija će i dalje biti pod kontrolom. Mi imamo planove gdje smo predvidjeli da KB Dubrava bude glavni centar. Dobro da je u KB Dubrava ovo što se dogodilo pa je ubrzala naše planove, iako imamo i drugi centar, rekao je ministar.

Rekao je kako su zaraženi u toj bolnici kontakti drugih zaraženih.

Uslijedilo je i pitanje slijedi li evakuacija KB Dubrava.

Planovi postoje već preko dva mjeseca, svi ravnatelji su obavijšteni o potrebi prijema tih bolesnika. Prelazimo samo na modus rada hitne medicinske djelatnosti. Bolnice mogu prihvatiti bolesnike KB DUbrava. Spremni smo za viši nivo. Imamlo i više faze, četvrtu i petu, dodao je ministar.

Ministar je dodao i kako će se nivo obrane podignuti na veći level te kako smo sada na pragu toga.

Prilagodit ćemo sustav. Neprijatelj je mali i nevidljiv, ali vjerujem da ćemo naći odgovor na njega, dodao je ministar, javlja Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...