Grad Novalja želi očuvati radna mjesta, svaki zaposleni dobit će doprinos na plaću

Uslijed novonastale situacije i posljedica uzrokovanih posebnim okolnostima uvjetovanih koronavirusom, a nastavno na paket gospodarskih mjera vlade koje se odnose na zadržavanje radnih mjesta u najugroženijim sektorima, Grad Novalja najavljuje mjeru potpore za očuvanje radnih mjesta koja će biti nadopuna mjeri vlade.

Mjera potpore za očuvanje radnih mjesta odnosi se na poslodavce pogođene koronavirusom u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića, te poslodavce koji ne mogu obavljati djelatnost sukladno odlukama Stožera civilne zaštite.

Visina subvencije bit će jednaka iznosu doprinosa na plaću

Odgoda plaćanja doprinosa na plaće za sve one koji koriste vladine mjere može biti razlogom neprijavljivanja na mjeru jer odgoda ne oslobađa naknadnog plaćanja obveza. Stoga će mjere Novalje ići u pravcu financiranja doprinosa na plaću po svakom zaposlenom radniku.

Visina subvencije bit će jednaka iznosu doprinosa na plaću po svakom djelatniku, ali do maksimalnog iznosa isplaćenih doprinosa za veljaču.

Pravo na subvenciju imat će svi subjekti koji koriste mjeru vlade, a koji obavljaju djelatnost na području Novalje. Razdoblje i trajanje potpore je od 1. ožujka i dalje, a najduže do tri mjeseca. Detaljne informacije bit će objavljene najkasnije do petka, objavili su na stranicama Grada Novalje, piše Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...