Italija uvela drastične mjere u Lombardiji i 14 provincija, skoro sve se zatvara

U Hrvatskoj je dvanaest oboljelih od koronavirusa. U subotu ujutro je objavljeno kako je dvanaesti pacijent povezan s pacijentom iz Varaždina. Talijanska vlada donijela je odluku o zatvaranju Lombardije i još 14 provincija. Jedino zbog “teških i neodgodivih razloga” će se moći izaći ili ući u ta područja. Odlukom su obuhvaćene Venecija, Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro, Urbino, Padova, Treviso, Asti i Allessandia.

Zdravstvene vlasti u kontinentalnoj Kini u nedjelju su izvijestile o 44 nova potvrđena slučaja zaraze koronaviruskom COVID-19 do kraja 7. ožujka, što je znatno manje nego dan ranije, kada ih je bilo 99, dok je ukupno u svijetu sada više od 105.000 zaraženih.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva zaraze u Kini s jučerašnjim danom doseže 80.695.

Tamošnje zdravstvene vlasti su izvijestile i o 27 novih smrtnih slučajeva zbog te zaraze tijekom subote, dok ih je dan ranije bilo 28.

Svi smrtni slučajevi dogodili su se u provinciji Hubei, epicentru zaraze. Ukupan broj umrlih tako je dosegnuo 3.097.

Južnokorejske vlasti, pak, izvijestile su o novih 367 slučajeva zaraze u subotu, tako da ih je ukupno u toj zemlji 7.134. Po prvi put od 26. veljače ta zemlja izvijestila je o broju novih zaraženih u jednom danu manjem od 400, piše novinska agencija Yonhap.

Dosad je u svijetu više od 105.000 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, podaci su američkog Sveučilišta Johns Hopkins. Život je zbog te zaraze izgubilo 3.558 ljudi.

Slovenski ministar zdravstva Aleš Šabeder zabranio je u subotu kasno navečer sva javna okupljanja u zatvorenim prostorima s više do 500 ljudi zbog koronavirusa, navodi se u priopćenju iz slovenskog ministarstva zdravstva.

Ministar je potpisao uredbu o zabrani okupljanja na priredbama u javnim prostorijama, a zabrana će biti na snazi sve dok postoji opasnost od nastavka širenja te bolesti, navodi se u priopćenju, donosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...