338 tisuća kuna za isporuku voća, povrća i mlijeka najpotrebitijim sugrađanima

U kolovozu 2019. godine sukladno javnom pozivu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za podnošenje zahtjeva za sudjelovanje u projektu Školska shema, Grad Zadar je treću godinu zaredom iskazao interes te je kao osnivač osnovnoškolskih ustanova prijavio 9 osnovnih škola: OŠ Stanovi, OŠ Krune Krstića, OŠ Petra Preradovića, OŠ Šime Budinića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Smiljevac, OŠ Zadarski otoci, OŠ Bartula Kašića i OŠ Voštarnica.

Odlukom od 15. listopada 2019. godine Gradu Zadru je za provedbu projekta Školska shema odobren maksimalan iznos od 475.543,55 kuna uključujući PDV.

U skladu s Odlukom Vlade Republike Hrvatske od 13. ožujka 2020. o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu te Odlukom ministra zdravstva o proglašenju epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 od 11. ožujka 2020. godine, ministrica poljoprivrede je donijela Odluku o privremenoj obustavi provedbe Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

U okviru nastojanja da se u ovim kriznim trenucima ipak osigura kontinuitet provedbe, Europska komisija je dala preporuke državama članicama kako je proizvode, prihvatljive za mjeru u okviru Školske sheme, uputno isporučivati organizacijama i ustanovama koje skrbe zdravlju građanstva, odnosno o osobama slabijeg socijalnog statusa.

Grad Zadar je 7. travnja 2020. godine poslao suglasnost Ministarstvu poljoprivrede na predložene modifikacije te bi u suradnji s Hrvatskim Caritasom Zadar nastavio provoditi projekt isporukama voća, povrća i mlijeka te mliječnih proizvoda našim najpotrebitijim sugrađanima, a za što je namijenjen preostali neiskorišteni iznos projekta u ukupnom iznosu od 338.588,07 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...