HSLS zbog prijetnji dr. Žuveli traži hitnu istragu, od Longina očekuju da smijeni Renatu Bek ako se utvrdi da je govorio istinu

Jučerašnji istup ravnateljice Doma zdravlja Zadarske županije mr.sc. Renate Bek koja je doktoru Ivi Žuveli HSLS-ovom predsjedniku ogranka Zadar i predsjedniku HSLS-ovog Odbora za zdravstvo uručila upozorenje s prijetnjom otkazom jer je navodno svojim istupom u medijima iznio za javnost uznemirujuće iskaze, smatramo u potpunosti neprihvatljivim ponašanjem”, poručili su danas iz HSLS-a.

Doktor Ivo Žuvela godinama je jedan od najboljih doktora u svojoj struci u Hrvatskoj, kažu u HSLS-u te dodaju:

“Doktor Žuvela istupio je politički, kao predsjednik ogranka HSLS-a i izrazio zabrinutost jer sustav Doma zdravlja nije u optimalnom stanju na što ima puno pravo kao osoba koja se aktivno bavi politikom. Čak i da nije u pravu, njegovo je temeljno pravo, da misli, govori, raspravlja, svidjelo se to nekome ili ne, a to pravo se zove sloboda govora i obilježje je demokratskog sustava.

Zabrinuti smo što se ovim potezom stvara dojam da ravnateljica Doma zdravlja upozorenjima uvodi cenzuru u javnu ustanovu te pozivamo župana Zadarske županije Božidara Longina da ispita cijeli slučaj i stanje zdravstvenog sustava Doma zdravlja Zadarske županije. Ukoliko je ravnateljica prekoračila svoje ovlasti, tražimo njezinu hitnu smjenu.

Nedavno je župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs zbog samovolje i grubog kršenja pravila smijenio ravnateljicu Daruvarskih toplica te očekujemo isto od župana Longina ako se utvrdi da su tvrdnje doktora Žuvele istinite.”

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...