Vicković: “Most se tretira kao trajekt, prijedlog da se za Pag treba e-propusnica nije prihvaćen”

Kako javlja Stožer civilne zaštite Zadarske županije u Domu Zadarske županije danas je održan sastanak gradonačelnika Grada Paga Ante Fabijanića te načelnika otočnih općina Kolana i Povljane Marina Pernjaka i Ive Pogorilića sa načelnikom Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šimom Vickovićem, a na temu ponovnog uključenja otoka Paga u zonu e-propusnica za otoke. Nakon konzultacija sa epidemiologom, zahtjev nije prihvaćen jer je na tom području povoljna epidemiološka situacija kao i u cijeloj županiji.

Kako je Pag u specifičnoj situaciji i podijeljen u dvije županije, Grad Novalja poslao je jučer priopćenje da je Stožer civilne zaštite Zadarske županije prihvatio prijedlog da se ponovno uvedu e-propusnice za cijeli otok što nije točno.

Na snazi je Odluka o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Zadarske županije, te je svim stanovnicima Zadarske županije omogućeno nesmetano kretanje unutar Zadarske županije, pa tako i na sve otoke na području županije“, rekao je Šime Vicković i dodao kako se kao i do sada most koji povezuje kopno i otok tretira kao trajekt. To znači da svi oni kojima nije prebivalište na području Zadarske županije i ne posjeduju potrebnu propusnicu za odlazak u Grad Pag i Novalju ili općine Povljana i Kolan, na taj otok ne mogu niti ići. Isto tako, stanovnici Grada Novalje koji pripadaju Ličko senjskoj županiji, za ulazak na područje Zadarske županije moraju imati propusnicu.

Kako bi se što bolje kontrolirao odlazak na otoke u Zadarskoj županiji, u dogovoru sa PU Zadarskom uveden je dodatni policijski punkt na Paškom mostu, te po potrebi na Virskom mostu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...