Zadarski građevinari pomažu Zagrebu; “Tko treba pomoć u obnovi, evo nas!”

Svima nam je nešto, ali postoje nažalost oni kojima je sve! Ako netko zna da postoji osoba koja je pozitivna na koronu, izgubila smještaj u potresu, ostala bez posla i za kraj morala disati onečišćeni zrak, neka se javi i imamo ekipu koja je spremna otići u Zagreb i besplatno sanirati nastalu štetu, a imamo i dobar dio materijala, stoji na statusu društvene mreže tragom kojega smo ispitali o čemu se radi.

Riječ je o skupini mladića građevinara koji se mogu pobrinuti za zidariju, tesariju, krov, dimnjak, vodu, struju i knauf u nečijem domaćinstvu. Uradit će to besplatno, a donirat će i dio materijala potrebnog za radove, pišu 24 sata.

Žele pomoći nekome u Zagrebu jer je naš glavni grad prvi ‘pao’ na virus korone, uslijedili su potresi koji su rušili dijelove zgrada i uvukli nespokoj u kosti njegovih stanovnika te je na koncu bio prvi na udaru zagađenja zraka letećim česticama koje su nam doletjele iz daleke azijske pustinje.

Sigurno postoji i čovjek koji je u blokadi normalnog života zbog korona virusa, uz to ostao i bez posla. Petorica prijatelja u koji se bave građevinom, željeli bi ostati anonimni u pomaganju potrebitima.

Krešo P. (38) iz Biograda, Duje L. (32) iz Krneze, Ivan D.(29) iz Zadra, Pave V. (35) iz splitske okolice (35) i Frane B. (39) iz Sikova, doniraju svoj rad na tjedan dana. Frane B. pojasnio je o čemu je riječ za 24 sata.

Imamo kombi, donijet ćemo i materijal, sve besplatno

– Htjeli bismo uletjeti nekom čovjeku ili obitelji koja je imala tu nesreću da ih pogodi baš sve što se lošeg dogodilo u Zagrebu u posljednje vrijeme. Imamo osiguran prijevoz do Zagreba jer ćemo ići mojim kombijem, a javio mi je prijatelj da nam za tu akciju osigurava imamo i smještaj i hranu u Zagrebu za tih sedam dana koliko možemo odvojiti od svojih poslova jer svi inače, radimo.

– Imamo i nešto materijala, a vjerujem da možemo nabaviti i još od naših stalnih suradnika s kojima dosta radimo pa ćemo pokriti uređenje. Jednog takvog čovjeka sigurno možemo “pokrit”, a ako ostane još vremena i materijala, idemo i dalje, zašto ne. Sigurno se nećemo vraćati s nikakvim građevinskim materijalom kući, potrošit ćemo sve , kaže Frane B. za 24 sata.

Pitamo ga kako su se odlučili baš za onog čovjeka kojem su sve lađe potonule.

– Zapravo smo kukali jedni drugima kako nam je teško u doba širenja zaraze virusom korona, a onda smo zaključili da nam nije tako loše i da uvijek ima netko kome je gore. Pa je krenula inicijativa da bi zbilja mogli ‘dati ruku’ nekome ko je izgubio sve najednom, kome se eto zaredalo. Pomoći ćemo mu, nek se javi, jer je u teškim vremenima bitno pomagati jedni drugima, koliko tko može, kaže Frane.

Zainteresirani se mogu javiti na email [email protected]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...