Zbog ljubomore ozlijedio ženu ključem, natjerao je da laže liječnicima kako se ubola na čavao

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je privedenog državljanina Republike Hrvatske (1977.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece povredom djetetovih prava.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 43-godišnjak od početka 2018. do 12. travnja 2020., u jednom mjestu u okolici Biograda na Moru, iako svjestan da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihofizički razvoj svoje malodobne djece, te da svojim ponašanjem ponižava svoju suprugu i vrijeđa njeno dostojanstvo, učestalo vrijeđao svoju suprugu u nazočnosti djece i pritom bio fizički nasilan. Osnovano se sumnja da je oštećenicu, zbog ljubomore, ključem vozila uboo u lijevu bedru pri čemu joj je iz rane počela curiti krv, a kada ju je odvezao u službu hitne pomoći naredio joj je da liječnicima kaže kako se ozlijedila na čavao. Postoji osnovana sumnja i da joj je tijekom inkriminiranog razdoblja zabranjivao kontakt s njenim roditeljima i prijateljicama, a sve je kulminiralo 12. travnja 2020. kada je oštećenicu zajedno s djecom, uz ozbiljne prijetnje i vrijeđanje, potjerao iz kuće te bio fizički nasilan prema njoj, stoji u priopćenju zadarskog DORH-a.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...