Civilna zaštita Grada Zadra ostaje aktivna i dalje, pomagat će građanima ali i turistima

Ravnateljstvo Civilne zaštite RH 18. svibnja stavilo je izvan snage svoj Nalog za mobilizaciju postrojbe Civilne zaštite opće namjene Grada Zadra donesen prije dva mjeseca, 19. ožujka ove godine. Postrojba Civilne zaštite opće namjene Grada Zadra kroz čitavo to vrijeme bila je angažirana na poslovima provedbe mjera zaštite zdravlja od korona virusa – stalno dežurstvo u karantenama, nadzor e-propusnica na cestovnim kontrolnim punktovima te nadzor u provođenju svih epidemioloških preporuka na području Zadra od okupljanja na javnim mjestima, preko kontrole športskih i dječjih igrališta do nadzora poslovanja tržnica, trgovina, ugostiteljskih objekata.

Postrojba Civilne zaštite opće namjene Grada Zadra nastavit će svoje aktivnosti i u nadolazećem razdoblju temeljem odluke gradonačelnika, a u skladu s Pravilnikom o mobilizaciji, uvjetima i načinu rada operativnih snaga sustava civilne zaštite. Ovom odlukom gradska Postrojba nastavit će svoj rad nadzora, ali prije svega savjetovanja i pomoći svim subjektima kojima su određene mjere poslovanja sukladno još uvijek važećim odlukama i preporukama nacionalnog Stožera civilne zaštite.

– Imajući u vidu otvaranje granica RH za turiste i njihov dolazak u naš grad, želja nam je biti na usluzi svim građanima  i poslovnim subjektima kako bismo pomogli u provedbi svih mjera zaštite zdravlja, a isto tako i posjetiteljima. Naša postrojba ostat će aktivna i obavljati sve poslove kao i do sada, napominjem, ne prvenstveno radi samih kontrola, nego prije svega pomoći. Još jednom pohvaljujem i zahvaljujem na odgovornosti i solidarnosti svim Zadranima koji su svojim ponašanjem rad Postrojbe učinili lakšim i efikasnijim. Vjerujem kako će tako biti i u idućem razdoblju – objasnio je zamjenik gradonačelnika Ante Babić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...