Civilna zaštita Zadra; Izdano 133 upozorenja, najviše radi kršenja socijalne distance

Na jučerašnjoj on-line sjednici Gradskog vijeća, zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Zadra, Ante Babić, izvijestio je vijećnike o radu stožera u proteklom razdoblju.

Stožer Civilne zaštite Grada Zadra održao je 8 sjednica i donio nekoliko odluka. Odluku o osnivanju Postrojbe opće namjene – 30 pripadnika, Odluku o određivanju predvorja HNK radi vršenja dobrovoljnih akcija krvi u suradnji s transfuzijom Opće bolnice i Crvenim križem. Glavna uloga Stožera Civilne zaštite Grada Zadra je provođenje i nadzor donesenih Odluka od strane Nacionalnog stožera. Svakodnevno se obavljao te se i dalje se obavlja nadzor Odluka putem komunalnog i prometnog redarstva te pripadnika Postrojbe opće namjene, od kontroliranja pridržavanja mjera, kako pravnih osoba koje rade, tako i onih koji radi zabrane nisu smjeli raditi, do fizičkih osoba, najčešće radi držanja socijalne distance.

Zamjenik Babić naveo je da je do danas izvršeno 4.368 nadzora svih kategorija i izrečena 133 upozorenja radi kršenja odluka, najčešće radi (ne)držanja socijalne distance, i korištenja zaštitne opreme pojedinih pravnih subjekata.

Osim, navedenog, pripadnici Postrojbe opće namjene, radili su i u uspostavljenim karantenama te bili na ispomoći na prometnim punktovima Policijskoj upravi.

Također, Babić je naglasio kako je jedna od većih obveza i rada Stožera bilo i izdavanje propusnica sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta.

Od uvođenja propusnica 23. ožujka do njihovog ukidanja 11. svibnja 2020. godine, Stožer CZ Grada Zadra je zaprimio i obradio 14.933 zahtjeva u 48 dana koliko su trajale propusnice, što ispada prosječno 311 propusnica dnevno. Od aktiviranja Stožera CZ Grada Zadra, stožer je na usluzi građanima svakodnevno uključujući i praznike i neradne dane, zaključio je zamjenik Babić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...