Krešo je jedini izronio; Mladi košarkaš izvukao je živu glavu iz “Audija smrti”

Nažalost, kod zadarskog mosta u ponedjeljak, nešto prije ponoći, sve se odvilo po najgorem mogućem scenariju. Samo jedan od četvorice mladića uspio se spasiti. Bio je to najstariji od četvorice, Krešimir Škara (22).

On je sam isplivao iz automobila u moru. Dali su mu ruku da se popne na rivu. Čuo sam samo da je rekao ‘Trojica su još unutra’, prije nego su ga odveli djelatnici hitne pomoći. Nitko od nas prisutnih nije skočio u more jer je bilo potpuno crno, ništa se nije vidjelo i duboko je, a auto je jako brzo potonulo, u 30 sekundi… – kazao je očevidac nesreće, koji je lovio ribu s obale za 24sata.

Krešimir Škara je krupan momak, 197 centimetara visoki košarkaš. Igrao je prvu ligu sa zadarskim Jazinama.

– Ožalošćeni smo sinoćnjim događajem, potreseni zbog gubitaka mladih života, ali u isto vrijeme i sretni što je naš Krešo, koliko čujemo, prošao sa lakšim ozljedama. Krešo je igrao za naš klub u sezoni 2017/2018 i 2018/2019. On je radišno i vrijedno dijete, našem klubu uvijek se rado odazivao, svojim humorom je unosio uvijek živost u našu ekipu i klub. Želimo Kreši uspješan oporavak, a obiteljima preminulih izražavamo sućut zbog ovog nemilog gubitka. Potreseni smo i ožalošćeni zbog odlaska mladosti – rekli su u KK Jazine Arbanasi.

Škaru je vjerojatno spasilo što je sjedio na zadnjem sjedištu.

– Automobil nikad ne padne u vodu lijepo na kotače, kao u filmu. Vozilo uvijek udari pod nekim kutom i takav udarac je snažan. Vozač i putnici se udare negdje, dožive šok i dok se pokušavaju izvući, auto je već počeo tonuti. Obično tone prema prednjem kraju jer je ondje motor koji je teži. Ako ne mogu otvoriti vrata, moraju probati otvoriti prozore. Dobro je dok auto ima struje pa to uopće mogu – kaže sudski vještak za promet Goran Husinec za 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...