FOTO: Mimi Gelato novo je mjesto u gradu za najbolji sladoled po talijanskoj recepturi!

Iako je pandemija koronavirusa na neko vrijeme zatvorila ugostiteljske objekte, čini se kako nije sve tako crno. Prošetali smo gradom i uočili neke novootvorene objekte. Jedan od onih koji nam je zapeo za oko svakako je Mimi Gelato.  Malena sladoledarnica odmah tik do zadarskog Foruma na putu prema rivi. S obzirom da je vani bilo 24 stupnjeva, nismo se ni trena dvoumili i odmah smo se uputili prema Mimi Gelatu. Već na sam prvi pogled oduševio nas je veliki izbor različitih okusa, nekoliko vrsta korneta te lijepo uređen prostor. Baš onaj Instagram interijer u kojem morate fotografirati svoj sladoled i podijeliti ga na društvenim mrežama.

Uživajući u ukusnom sladoledu, kroz razgovor smo saznali kako iza cijelog projekta stoji dvoje mladih i sposobnih ljudi. Mate Lisica svoj je biznis s otoka Ugljana želio „prenijeti“ u Zadar, dok mu je poslovna partnerica Petra Modrić pomogla oko provođenja poslovne ideje u djelo.

–        U Kukljici sam započeo svoj posao, napravio prvi sladoled na bazi maslinovog ulja, isključivo talijanski sladoled, a zatim sam želio proširiti svoje poslovanje kako bi naši Zadrani mogli uživati u vrhunskom talijanskom sladoledu, govori nam Mate Lisica

–       Imamo veganske sladolede koji se rade od prirodnog voća i oni su na bazi od maslinovog ulja i miješaju se s vodom. Sve je na prirodnoj bazi, sladoledi nemaju mlijeka što znači da nemaju laktozu i gluten te ne sadrže alergene. Osim tih spomenutih, u ponudi imamo i premium okuse u kojima je stopostotni udio okusa, odnosno dodatka od kojeg je sladoled napravljen. Stopostotni pistacio, lješnjak i slično, a okusi su puniji i kremastiji.  U ponudi Imamo  do 32 različita okusa, a sve se radi odmah tu u prostoriji iza, priča nam Petra.

Osim štu su sladoledi zaista fenomenalni, još nam je nešto okupiralo pažnju. Fini hrskavi korneti u šarenim bojama. Od partnera saznajemo kako su korneti domaći, svakodnevno se pripremaju tako da su uvijek svježi.

– Samo ime Mimi Gelato nastalo je jer smo htjeli  da ime bude zvučno, neobazirući se na lokaciju. S obzirom da imamo talijanske sladolede po talijanskoj recepturi željeli smo talijansko ime. Kako su sladoledi prirodni, intencija nam je bila da i interijer bude u znaku prirode: zelene boje, listovi Monstera deliciosa, drvo i slično, priča nam Petra.

Svoju dnevnu kavu možete popiti i na njihovoj terasi, odmah uz more. Mi smo odlučili malo odmoriti i degustirati kupove. U ponudi su voćni kupovi, golden kup, čokoladna bomba, tartuf kup, plazma kup, m&m kup! Ukoliko ih odlučite posjetiti, to možete učiniti na adresi: Ulica Mihovila Pavlinovića 12, a rade od 09:00-23:00!

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...