Objavljene preporuke za kina i kazališta, iz CineStara odgovorili kada će otvoriti

Razmak među posjetiteljima kazališnih i kino predstava morat će biti najmanje 1,5 metar, a između publike i izvođača najmanje 4 metra. Razmak među izvođačima nije propisan, osim za pjevače i glazbenike, koji sviraju puhačke instrumente, a koji međusobno i od svih ostalih moraju biti udaljeni najmanje 2 metra.

Sukus je to preporuka koje je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio tek u petak oko 20 sati, pa su tako kina i kazališta saznali pod kojim uvjetima u ponedjeljak smiju početi s radom jedva dva dana prije otvaranja.

CineStar, koji po cijeloj Hrvatskoj ima kinodvorane na 15 lokacija, ne planira odmah početi s radom.

– Osim s ograničenjima uvedenima iz epidemioloških razloga, kinoprikazivači diljem svijeta suočavaju se s ozbiljnim nedostatkom filmskog sadržaja, jer su filmski studiji odgodili sve premijere i otkazali nove produkcije. To je najveći problem u ovom trenutku. Otvaranje kinodvorana i početak djelatnosti bit će moguć tek kada započne normalna distribucija novih filmskih naslova, a to se neće dogoditi dok velika većina zemalja u svijetu ne ukine ograničenja – kaže za Jutarnji list Jadranka Islamović, izvršna direktorica i članica Uprave Blitz-CineStara, dodajući kako procjenjuje da će svi uvjeti za otvaranje kina biti zadovoljeni do kraja lipnja.

Objašnjava i kako još uvijek ne mogu procijeniti isplativost poslovanja pod novim uvjetima. No, utjecaj krize već je ogroman.

– Kinoprikazivaštvo jedna je od najugroženijih djelatnosti općenito, s obzirom na to da su kina zbog zabrane rada preko noći ostala bez svih prihoda. Gubitak će se osjetiti i nakon otvorenja, jer očekujemo da nećemo odmah raditi punim kapacitetom. Trenutno smo usredotočeni na osiguravanje filmskog sadržaja, ponovno otvaranje te na sigurnost naših zaposlenika i posjetitelja. Ipak, optimistični smo, vjerujemo u našu kvalitetu te znamo da će posjetitelji doći u kinodvorane kako bi barem nakratko zaboravili svoje svakodnevne probleme i opustili se, pa ćemo prije ili poslije vratiti našu publiku – zaključuju iz CineStara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...