Stožer; Zatvaranje klubova? Božinović: “To je uvijek opcija”

Danas se pojavila vijest da je Hrvatska obećala Sloveniji da ćemo zatvoriti noćne klubove.

O tome je na konferenciji Nacionalnog stožera govorio Davor Božinović:

– Ja sam pročitao tu vijest, ali ne znam ništa o obećanjima. Međutim, nakon što je uočeno da i klubovi žarišta širenja infekcija donijeli smo odluku da posebni inspekcijski timovi, oni civilne zaštite uz policija obilaze noćne objekte. U prvom redu da vide i provjere drže li se epidemioloških mjera, ako ne, da o tomu obavijeste nadležne institucije, ponajprije državni inspektorat, odgovorio je.

Ministar je napomenuo da je proveden nadzor u 245 klubova u Hrvatskoj te je zabilježeno je 68 kršenja preporuka.

– Najviše je kršenja preporuka oko pripisane fizičke distance i ograničavanja ukupnog broja posjetitelja. Zasad su izdana usmena upozorenja. Tamo gdje se ponovi kršenje, a inspekcije idu svaku noć u obilazak, krenut će se prema obavještavanju inspektorata. Ja pozivam sve koji se bave ovom poslom, neka poštuju mjere. Već sam najavio, mi možemo liberalizirati odluke, ali i uvesti striktniju primjenu, kaže Božinović.

Hrvatska, dakle, u ovim trenutku ne razmatra zatvaranje klubova?, upitan je još jednom.

– Pratimo situaciju, vidjet ćemo. I večeras se ide na teren. Sinoć su 44 tima obišla klubove. To je uvijek opcija, zato pozivam još jednom vlasnike neka dobro razmile o primjeni epidemioloških mjera u svojim objektima. Moraju svi shvatiti da živimo u novom razdoblju suživota s virusom. Kažem, Stožer nije razgovarao sa Slovenijom na tu temu. Ako se stanje popravi i ne bude infekcija, nema razloga za zatvaranje. No, ako se uoči problem, opcija zatvaranja je na stolu, zaključuje Božinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...