Beroš je ozbiljan: “Razmišljamo o zabrani vjenčanja u cijeloj Hrvatskoj!”

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u utorak da Nacionalni stožer razmišlja o zabrani vjenčanja u cijeloj Hrvatskoj, prenosi Tportal.

‘Intenzivno i ozbiljno razmišljamo o zabrani vjenčanja na prostoru RH, jer posljednje brojke pozitivnih na COVID-19 jasno govore kako veliki broj pozitivnih dolazi upravo s takvih obiteljskih slavlja i okupljanja. Kada se COVID-19 počeo širiti u noćnim klubovima, njih nismo zatvorili, ali smo pojačali kontrole u njima i to je donijelo dobre rezultate’, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Beroš.

Ovu informaciju ministar je dao u svjetlu najnovijih brojki zaraza COVID-19 virusom koje dolaze iz Splita, a koje kažu da se na nedavno organiziranom vjenčanju u Splitu koronavirusom zarazilo zasad 12 osoba.

‘U tu brojku su, prema poruci koju sam dobio iz Splita, uključena tri glazbenika, jedan fotograf i svatovi među kojima je i mladenka’, kazao je ministar Beroš.

‘Sporni’ pir se prije desetak dana održao u Splitu, u zatvorenom prostoru jednog od splitskih restorana.

Među zaraženima je i jedan djelatnik Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (Higijenski), koji je također bio na vjenčanju i u kontaktu s osobama koje su već bile zaražene, a da to nisu ni znale. Kako on, nakon vjenčanja, nije bio u kontaktu sa svojim kolegama na Higijenskom, jer na svom radom mjestu nije bio od prošlog petka, nije bilo ni potrebe za njihovim testiranjem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...