DIP objavio nove podatke; Evo koliko je građana glasalo do 16:30

DIP je objavio nove podatke o izlaznosti. Do 16.30 sati na birališta je izašlo 34,04 posto građana. Na prošlim parlamentarnim izborima 2016. godine do 16.30 sati izašlo je 37,68 posto građana.

Glasnogovornik i član Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Slaven Hojski izvijestio je u nedjelju da se na Braču nakratko pojavio problem s nedostatkom glasačkih listića, ali je brzo riješen jer je Izborno povjerenstvo poslalo još listića.

Izborna nedjelja u Hrvatskoj, kada hrvatski birači odlučuju o novom sazivu Hrvatskog sabora, protječe uredno, a glasači poštuju propisane epidemiološke mjere, doznaje se u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

“Oko kršenja izborne šutnje, koja je na snazi od subote u ponoć do večerašnjeg zatvaranja birališta u 19 sati, najviše je poziva oko sms-ova i e-mailova, a to pokušavamo riješiti sa HAKOM-om”, rekao je Slaven Hojski iz DIP-a.

Član DIP-a Slaven Hojski rekao je za Dnevnik Nove TV da je DIP dosad primio uobičajene pritužbe građane koje se odnose na kršenje izborne šutnje, a otkrio je i problem na koji su naišli birači na Braču.

dipglasanjeizboriizlaznost