Koncerti od sada bez stajaćih mjesta, uskoro odluka o novom radnom vremenu noćnih klubova

Na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite novinare je zanimalo hoće li se pooštriti mjere kada su u pitanju noćni klubovi te na koji način će se kontrolirati hodočašća za Veliku Gospu.

“Odgovor na prvo pitanje je da smo mi imali sastanak, prodiskutirali smo i inače čestu temu, a to su noćni klubovi. Kao što znate, Istarski stožer je ograničio vrijeme do 2 sata. I Nacionalni razmišlja da se ograniči radno vrijeme noćnih klubova. Ne znamo koliko će to biti sami. Također, razmatramo da se mjere za funkcioniranje još dodatno pooštre. Nadamo se da ćemo u srijedu točno precizirati u kojem će smjeru preporuke i radno vrijeme ići”, rekao je Capak.

“O hodočašćima još nismo razgovarali. Tu je puno ljudi, ali to je na otvorenom pa nam je to puno lakši posao. Mi smo nedavno dobili prijedlog kako organizirati proslavu dana Oluje. Mi po tom principu kvadrature i veličine prostora te provođenju svih drugih mjera dajemo konkretne preporuke”, rekao je Capak.

O koncertima

“Mi smo već objavili da smo imali sastanak s ministricom kulture, državnim tajnikom i predstavnicima glazbene industrije. To su bili široki i otvoreni razgovori, 15.000 je glazbenika u Hrvatskoj. Došli smo do zaključka da moramo promijeniti preporuke. Mi ćemo im omogućiti da prijava ide elektronskim putem prilikom kupnje karata. Neće biti stajaćih mjesta, sjedeća mjesta se moraju označiti. Distanca mora biti jedan i pol metar. Ali broj ljudi se onda može povećati”, rekao je Capak dodavši da bi nove preporuke mogli objaviti sutra.

O testiranjima

“Četiri posto svih testova je plaćeno privatnim novcem, 96 posto je plaćeno preko HZZO-a”, rekao je Capak.

Je li ovo Švedski model?

“Mi smo daleko od švedskog modela koji je jedan od najliberalnijih. Oni nikad nisu zatvarali puno toga i imali karantenu, mi se s tim ne možemo uspoređivati. Mi smo karantenom smanjili broj na nulu, a onda smo otvarali. Ja ne volim taj izraz, ali tako je postavljeno pitanje, plešemo sa virusom. Nekad nas iznenadi pa se moramo vratiti korak nazad, nekad mi pritegnemo mjere pa idemo korak naprijed. Čini mi se da idemo u pravom smjeru”, rekao je Capak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...