Longin najavio izgradnju azila, centra za gospodarenje otpadom u Biljanima, županijski prostorni plan…

S ciljem nastavka dogovorene suradnje Zadarske županije i jedinica lokalne samouprave, župan Božidar Longin sastao se jutros s načelnicima i gradonačelnicima.

Kako je rekao župan, uskoro očekuju razgovor s novim ministrom državne imovine oko nekih neriješenih pitanja, a u izradi je i novi županijski prostorni plan. Javni uvid nije bio moguć zbog situacije s pandemijom, no kroz dva mjeseca, kad se završi postupak s primjedbama, to bi trebalo biti dovršeno.

– Slika koju sada imamo je bolja od one koju smo očekivali prije mjesec dana. Turistička sezona je iznad očekivanja. Zadnja izvješća od jučer govore kako smo trenutno na 60 posto lanjskog turističkog prometa u županiji, a u pojedinim općinama i do 80 posto. Nastavljamo i s pomoći našim poljoprivrednim proizvođačima jer se želimo bendirati i kao županija mediteranskih okusa s vrhunskom ekološkom proizvodnjom odakle dolazi preko 82 posto plave ribe i preko 90 posto bijele ribe, rekao je Longin, a najavio je i početak izgradnje azila.

– Dobili smo zemljište i vrijednost projekta za koji je cijena možda malo prevelika. Ali, imamo lokacijsku dozvolu, vlasništvo nad zemljištem, glavni projekt je u izradi i ja se nadam što skorijem početku izgradnje azila. I za Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje imamo dvije građevinske dozvole, dogovoren sastanak sa HEP-om i resornim ministrom iza Velike Gospe. I tu na jesen očekujem veliko gradilište jer je riječ o vitalnom projektu za nas, rekao je župan.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...