Cestitka_Uskrs

U korona krizi rasle cijene stanova, u Zadru se za kvadrat u prosjeku tražilo 2.297 eura

Zagreb, Osijek, Rijeka, Split, Pula i Zadar gradovi su u kojima se tijekom lipnja na oglasniku Crozilla.com najviše pretraživala ponuda stanova za prodaju.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju kako prosječne tražene cijene stanova u lipnju bilježe blagi porast, a bile su 0,4 posto više no mjesec ranije, te oko 4 posto više no lani.

Prosječna oglašavana cijena zagrebačkih stanova u lipnju je iznosila 2119 eura po kvadratu što je 5,4 posto više no lani. U Zagrebu su, prema podacima oglasnika Crozilla.com, cijene stanova na mjesečnoj razini pale za 0,4 posto, jednako koliko i u Zadru u kojem se za kvadrat u prosjeku tražilo 2297 eura što je 1,5 posto više no u istom mjesecu prošle godine.

Komparacije radi, valja spomenuti da su se najviše cijene zadržale Dubrovnik u kojem se za kvadratni metar stana u prosjeku tražilo 4188 eura što je 0,3 posto manje no u svibnju, ali i gotovo 10 posto više nego lani. Visinom cijena pri vrhu se i dalje nalazi Opatija s kvadratom od prosječnih 3219 eura.

S prosječnih 2982 eura po kvadratnome metru i dalje se visoko drži Split u kojem su cijene stanova na mjesečnoj razini pale za 0,6 posto, dok su na godišnjoj razini porasle za jedva zamjetnih 0,2 posto.

U Šibeniku su cijene stanova bile niže za 0,9 posto na mjesečnoj razini, no u odnosu na prošlu godinu više su za 2,7 posto, pa se za kvadratni metar tražilo 2200 eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...