Capak: “Neka mladi plešu oko stolova, to je novo normalno”

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak večeras je gostovao na N1 Televiziji gdje je još jednom komentirao nove mjere koje se uvode zbog kolanja zaraze među mladima, ponajviše zbog noćnih klubova.

Naime, HZJZ je jučer donio preporuku da se zabrani rad zatvorenom dijelu takvih ugostiteljskih objekata. Preporučeno je da noćni klubovi koji za to imaju uvijete nastave rad na otvorenom, dok oni koji nemaju tu mogućnost mogu raditi kao obični kafići.

Kako Capak kaže, moramo se naučiti na novo normalno. To, objašnjava, znači i da se na plesnim podijima postave stolovi koji će očito služiti kao osiguranje razmaka među mladima.

“Naravno da ljudi odlaze u noćne klubove da bi se družili, moraju se negdje sastati i moraju se družiti i to je razumljivo i zbog toga im i želimo to omogućiti, ali naravno da to sve treba biti novo normalno. Zato smo propisali mjere držanja distance i pojačane preporuke vezane uz plesne podije da se na njih postave stolovi oko kojih će se mladi okupljati i plesati, ali da barem među stolovima bude razmak. Naravno da to sve skupa nije lako, ali to je nova normala koje se moramo držati dok je virus tu, kaže Capak za N1.

Ponovio je da se klubovi koji ne poštuju mjere mogu zatvoriti. “Ako se u nekom klubu utvrdi izvor zaraze, taj će se klub zatvoriti dok se ne provedu protuepidemijske mjere (dezinfekcija prostora) i dok se svi zaposlenici ne testiraju na COVID-19”, pojasnio je.

Na pitanje je li potrebno kao neke zemlje regulirati radno vrijeme, rekao je da su u ovom trenutku zaključili da je bolje da zatvore zatvorene prostore, a da otvoreni, koji su manji rizik, nastave raditi kao i do sada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...