Čudo od čokolade: Recept za slasne kocke koje odmah nestaju s tanjura

Od čokolade je bolja samo dvostruka čokolada, zar ne? Kad imate čokoladu u biskvitu i čokoladu u kremi imate jedno pravo čudo od čokolade. Kolač koji se brzo sprema i za kojeg vam je potrebno svega nekoliko namirnica, a oduševljava kako izgledom, tako i okusom, s pravom nosi naziv taj naziv.

Kad pogledate popis sastojaka, sigurno ćete zaključiti kako sve ili skoro sve što vam je potrebno za ovaj kolač već imate u kuhinji, a ono što nemate možete kupiti u najbližem dućanu. Ne trebaju vam nikakvi posebni sastojci, samo malo vremena, volje i velika ljubav prema čokoladi, piše Zadovoljna.

Sastojci

Biskvit:
– 4 jaja
– 4 žlice glatkog brašna
– pola praška za pecivo
– 100 g čokolade za kuhanje
– 100 g šećera
– 200 g maslaca

Krema:
– 500 ml slatkog vrhnja
– 200 g čokolade za kuhanje

Priprema

1. Narežite maslac i čokoladu, stavite ih u posudu pa otopite na pari.

2. Razdvojite bjelanjke i žumanjke. U dubljoj posudi izmiksajte žumanjke sa šećerom, dodajte im otopljeni maslac i čokoladu, izmiješajte pa prosijavanjem dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo.

3. U drugoj posudi napravite snijeg od bjelanjaka pa pažljivo špatulom umiješajte snijeg u čokoladnu smjesu.

4. Pripremljenu smjesu izlijte u pleh po vlastitom odabiru kojeg ste obložili papirom za pečenje pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C te pacite oko 20 minuta.

5. Napravite čokoladnu ganache kremu: čokoladu nasjeckajte na sitno, a slatko vrhnje zagrijte do točke vrenja. Zagrijano slatko vrhnje prelijte preko čokolade i dobro izmiješajte.

6. Pečenu podlogu izbodite vilicom i prelijte toplom ganache kremom (koja će biti dosta tekuća). Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa potom kolač dobro ohladite u hladnjaku i tek onda skinite obruč ako ste ga pekli kao tortu. Poslužite narezano na kocke ili kriške.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...