HZJZ dopunio preporuke za noćne klubove – zabranjen rad u zatvorenome

Hrvatski zavod za javno zdravstvo nadopunio je preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 u ugostiteljskoj djelatnosti noćnih klubova. Zabranjuje se rad u zatvorenim prostorima noćnih klubova.

Nadopuna preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 u ugostiteljskoj djelatnosti noćnih klubova služi u svrhu zaštite djelatnika i posjetitelja noćnih klubova u skladu s trenutnim stanjem epidemije bolesti COVID-19 u Hrvatskoj, navodi HZJZ.

Potrebno se i dalje nastaviti pridržavati preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 u ugostiteljskoj djelatnosti noćnih klubova.

Novost je što se rad noćnih klubova preporučuje organizirati na način da se koriste kapaciteti za rad na otvorenom te da se onemogući rad i boravak posjetitelja u zatvorenim prostorima noćnih klubova.

Klubovima koji raspolažu isključivo zatvorenim prostorom omogućuje se nastavak rada po principu uobičajenih ugostiteljskih objekata (npr. kafića).

Plesni podij u funkciji prostora za ples nije dozvoljen. Na prostoru plesnog podija preporučuje se postaviti stolove i stolice tako da između pojedinih skupina posjetitelja koji sjede oko stolova bude najmanje 1,5 m, stoji u dopunjenim preporukama HZJZ-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...