I danas diljem zemlje nestabilno vrijeme, smirivanje tek u petak

Danas se diljem zemlje također očekuje nestabilno i kišovito vrijeme.

Na kopnu će puhati uglavnom slab vjetar s juga, na moru umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura će na kopnu iznositi od 15 do 18, a uz obalu između 19 i 25 stupnjeva.

Promjenjivo i nestabilno će biti u Dalmaciji, gdje će također biti kiše i pljuskova, koji će lokalno biti i obilni.

Puhat će umjereno i jako jugo, a temperatura će uglavnom biti ispod 30 stupnjeva.

Na kopnu će i u srijedu biti kiše i pljuskova, a temperatura će se još malo sniziti.

U petak će doći do smirivanja vremena i razvedravanja te će i temperatura postupno rasti.

Jučerašnje nevrijme diljem zemlje stvorilo probleme

Snažn pljusak je mjestimice pračen tučom razne veličine, ponegdje i veličine jajeta, pogorio je sinoć sjever Hrvatske. Razbijena vjetrobranska stakla i karoserije mnogih automobila, ali i crijepovi kuća.

Nakon što je tijekom dana na području Istre bilo lokalnih pljuskova, kasno poslijepodne razvio se snažan sustav na moru, koji je zahvatio Italiju te šire riječko područje, a predvečer je stiglo i u Istru, navode iz istarskog meteoportala Istramet.

U Novigradu i Taru od siline nevremena srušena su brojna stabla i prometni znakovi, a na Umag se sručilo olujno nevrijeme uz vjetar brzine oko 150 km/h praćen pijavicama.

U Poreču je pak stablo palo točno na čekaonicu na autobusnoj stanici i smrskalo je, no na sreću nitko nije stradao. Iako su obilne oborine diljem Istre preplavile prometnice, u policiji kažu da većih problema u prometu nije bilo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...