U Francuskoj više od 3000 novozaraženih, vlasti žele maske u radnim prostorima

Francuska će predložiti da se u zajedničkim radnim prostorima nose maske jer se zemlja bori s ponovnim valom zaraze koronavirusom, a u protekla 24 sata prijavljeno je više od 3000 zaraženih.

Ministarstvo zdravstva prijavilo je 3310 novozaraženih koronavirusom, bilježeći visoke brojke četvrti dan zaredom. Broj klastera koji se istražuju povećao se sa 17 na 252, navedeno je u ažuriranim podacima na internetskoj stranici.

Velika Britanija uvela karantenu za one koji dolaze iz Francuske

Zbog ponovnog rasta broja zaraženih Velika Britanija je od subote ujutro nametnula 14-dnevnu karantenu za osobe koje dolaze iz Francuske, a pariške vlasti proširile su gradske zone u kojima je obavezno nositi masku na otvorenom.

Ministrica rada Elisabeth Borne rekla je da će u utorak u razgovorima s predstavnicima poslodavaca i sindikata predložiti da maske budu obavezne u kolektivnim radnim prostorima.

“Tema u svim stručnim raspravama jest vrijednost nošenja maski kada je nekoliko ljudi u malom prostoru”, rekao je Borne u intervjuu francuskom listu Le Journal du Dimanche.

Liječnici sve češće zahtijevaju da se na radnom mjestu nose maske

Liječnici sve češće zahtijevaju da se na radnom mjestu nose maske, a HCSP, tijelo koje savjetuje vladu o zdravstvenoj politici, izdao je preporuku pozivajući da maske budu obavezne u svim zajedničkim zatvorenim prostorima.

Zbog ovotjednog porasta broja zaraženih, sedmodnevni je prosjek novozaraženih iznad praga od 2000 slučajeva, prvi put nakon travnja, kad je Francuska bila usred jedne od najstrožih karantena u Europi.

I u Francuskoj se virus širi među mladima

U bolnici je proteklih dana bilo manje oboljelih od covida-19, premda je porastao broj novozaraženih, a stručnjaci upozoravaju na širenje virusa među mlađim ljudima.

Najnovije brojke ipak pokazuju lagani dnevni porast u broju hospitaliziranih, 4857 u odnosu na 4828 dan prije, i porast pacijenata u intenzivnoj skrbi od 367 na 376, javlja Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...