Ugostitelji ljutiti: “Ne mogu epidemiolozi znati je li se osoba zarazila u klubu ili prije dolaska”

Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Hrvatske, stao je u obranu noćnih klubova te poručio da se ne može sva krivnja svaliti na njihove vlasnike. Pojasnio je da epidemiolozi mogu povezati zaraženu osobu s noćnim klubom, no ne mogu znati je li se ona zarazila u klubu ili negdje drugdje prije dolaska u klub. Zato napominje da su trenutačne epidemiološke mjere jako dobre te ističe da bi trebalo više pažnje posvetiti tome da ih se ugostitelji pridržavaju.

“Potrebno je kontrolu u ugostiteljskim objektima podignuti na višu razinu. Ako je propisano da svaka osoba ima četiri kvadrata u prostoru, onda inspektori trebaju biti na terenu i provjeravati drže li se vlasnici tih preporuka”, rekao je Medak i poručio da uvođenje strožih mjera nije rješenje, jer će zadati još više financijskih problema ugostiteljima, prenosi Net.hr.

Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Hrvatske, stao je u obranu noćnih klubova te poručio da se ne može sva krivnja svaliti na njihove vlasnike.

Pojasnio je da epidemiolozi mogu povezati zaraženu osobu s noćnim klubom, no ne mogu znati je li se ona zarazila u klubu ili negdje drugdje prije dolaska u klub.

Zato napominje da su trenutačne epidemiološke mjere jako dobre te ističe da bi trebalo više pažnje posvetiti tome da ih se ugostitelji pridržavaju.

“Potrebno je kontrolu u ugostiteljskim objektima podignuti na višu razinu. Ako je propisano da svaka osoba ima četiri kvadrata u prostoru, onda inspektori trebaju biti na terenu i provjeravati drže li se vlasnici tih preporuka”, rekao je Medak i poručio da uvođenje strožih mjera nije rješenje, jer će zadati još više financijskih problema ugostiteljima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...