Četverotračna cesta sa stazama i zelenim pojasom prema zoni Crno, gradi se i nova mrtvačnica

Gradonačelnik Branko Dukić i pročelnik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap, sa suradnicima, obišli su gradske projekte na području MO Crno.

Također, s predstavnicima Grada bili su i direktor komunalne tvrtke „Nasadi“ Josip Krnčević te projektantica nove ispraćajnice koja će se graditi u Crnom, Doris Smirčić. S problematikom MO Crno gradonačelnika i suradnike upoznao je predsjednik MO, Ivica Grgurević.

Povodom raspisivanja natječaja za izgradnju nove ispraćajnice u Crnom, gradonačelnik Dukić sa suradnicima obišao je lokaciju uz postojeće mjesno groblje na kojoj će ovaj objekt, koji je nužno potreban stanovnicima Crnog, biti izgrađen. Također, uredit će se i pristupni put do ispraćajnice. Procijenjena vrijednost radova izgradnje ispraćajnice s okolišem i pristupnim putem  je 1.600.000,00kn, a projekt je napravila tvrtka Cubus d.o.o. Rok izvođenja radova je 159 radnih dan od trenutka potpisivanja ugovora s izvođačem.

Gradonačelnik Dukić također je obišao prometnice u izgradnji na sjevernom ulazu u gospodarsku zonu Crno koje su preduvjet izgradnje potrebne infrastrukture kako u gospodarskoj zoni tako i na budućem novom zadarskom gradskom groblju.

Radi se o 1.fazi izgradnje četverotračne pristupne ceste prema gospodarskoj zoni Crno u duljini od 110 m s pješačkom i biciklističkom stazom, zelenim pojasom te svom potrebnom infrastrukturom koja uključuje vodovod, oborinsku i fekalnu odvodnja, DTK, plinovod te javnu rasvjetu. Za završene radove čeka se tehnički pregled i uporabna dozvola. Izvođač radova je Diklogradnja d.o.o. iz Zadra, a cijena radova iznosi 3.733.053,25 kn s uračunatim PDV-om. Za nadzor je zadužena Helion group d.o.o. iz Osijeka, a cijena nadzora iznosi 52.350,00 kn s PDV-om.

U tijeku je i gradnja dvotračne pristupne ceste s pratećom infrastrukturom za Novo gradsko groblje koja bi trebala biti gotova do kraja listopada. Izvođač radova je Cestogradnja d.o.o. iz Zelengrada. Cijena radova je 2.965.524,53 kn s PDV-om. Nadzor provodi Idassacommerce d.o.o. iz Zadra, a cijena nadzora iznosi 60.000,00 kn s uračunatim PDV-om.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...