Presretači zaustavili Čeha koji je u Audiju jurio 255 kilometara na sat po A1

U subotu, 29. kolovoza 2020. godine u 21.41 sati na autocesti A1 kod čvora Benkovac  policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom presretač zaustavili 41-godišnjeg državljanina Češke, koji je upravljao osobnim automobilom marke Audi  brzinom od 255,6 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.
Istome je izdan Prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 5.000,00 kn te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na području RH u trajanju od 1 mjesec.

U nedjelju, 30. kolovoza oko 22.25 sati u Viru, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 27-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom Volkswagen novogradiških registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,87 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.
Vozač je smješten u službene prostorije policije do otriježnjenja nakon čega je prekršajno sankcioniran zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...