Zadar svladao Split u Krešinom domu; “Ima tu još dosta posla”

Zadar je u prvoj utakmici za proslavu 75. godina svladao Split rezultatom 86:72. Ovo je bila prva od dvije utakmice gdje će se ove dvije momčadi sastati prije početka HT Premijer lige. Momčad Veljka Mršića otvorila je utakmicu s čvrstom obranom i već nakon pet minuta povela s pet razlike. No, ekipa iz Splita nije se predala i uspjeli su smanjiti prednost Zadrana na +2 nakon 20 minuta.

Igrači Zadra izašli su iz svlačionice hrabro i odvojili se od ekipe Ivice Skelina te su zatvorili četvrtinu sa serijom 10:0 i ostvarili najveću prednost na utakmici. U posljednjoj četvrtini Zadar je mirno priveo utakmici kraju i ostvario svoju četvrtu pobjedu u pripremnoj fazi. Dobar šut (56,7%, 41,7%3P) i prednost u skoku (44:32) pomogla je momcima iz grada košarke da upišu još jednu pobjedu uoči nove sezone. Najefikasniji igrač Zadra je bio Dominic Gilbert koji je upisao 19 poena uz valorizaciju efikasnosti 23. Kod Splita Zadranin Pavle Marčinković bio je najbolji strijelac. Sljedeća utakmica protiv Splita igra se u subotu u 17 sati na Gripama.

Veljko Mršić, trener Zadra: “Zadovoljan sam dobrim dijelom utakmice. U nekim trenucima sam malo razbijao ritam, stavljao da vidim kako će se snaći i drugi igrači. Mislim da smo na početku i u trećoj četvrtini odgovorili jako dobro, no ima tu još dosta posla. Dečki dobro treniraju i to je put kojim moramo nastaviti.”

Ivica Skelin, trener Splita: “Dobra utakmica je bila. Dosta dugo smo se mi uspjeli držati u egalu. S obzirom na to da su ove pripreme bile malo čudne svima, i nama i Zadru, da smo dosta toga propustili. Zapravo ovo je prva prava prijateljska utakmica. Ne mogu reći da sam nezadovoljan, ova utakmica nam je pokazala neke stvari na kojima moramo raditi, nemamo puno vremena. Jednostavno takva je situacija i nadam se da ćemo ovih desetak dana do početka HT Premijer lige dobro iskoristiti.”

Dominic Gilbert, igrač Zadra: “Dobro smo otvorili utakmicu. Mislim da je bila dobra energija, obrana je bila dobra, dobra tranzicija i ritam u napadu. Malo smo onda stagnirali, imali smo periode gdje smo dobro odigrali i periode gdje smo možda malo lošije. Ali to je normalno. Split je prvi abaligaš protiv koga smo igrali, mislim da ćemo biti sve bolji i bolji samo moramo nastaviti raditi.”

ZADAR 86
SPLIT 72
(26:19, 20:25, 21:10, 19:18)

ZADAR – Dvorana Krešimira Ćosića.

ZADAR: Worku 11, Brala 5, Bursać 4, Mavra 5, J. Planinić 3, Gilbert 19, Vujičić, Paponja 3, Palokaj, Junaković 6, Galloway 8, D. Planinić 12, Vuković 10. Trener: Veljko Mršić.

SPLIT: Perković 7, Đoković 10, Rebić 5, Perkušić, Gizdavčić 2, Čampara 8, Marčinković 13, Perasović, Šarić 10, Bajo 8, Vranković 9. Trener: Ivica Skelin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...