Zadrani i Splićani će na rođendanskim utakmicama prikupljati donacije za epidemiologe

U ovo ružno vrijeme epidemije koja vlada našim životima i koje svi zajedno pokušavamo vratiti u normalu KK Zadar i KK Split su udružili snage i organizirali prijateljske utakmice. I Split i Zadar ove godine slave 75. rođendan, pa će se u sklopu vrijednog jubileja sastati 9. rujna na Višnjiku (18 sati) te 12. rujna na Gripama (17 sati).

Publike, na žalost, neće biti, ali Zadar i Split otvorili su zajednički račun u OTP banci preko kojeg prikupljaju donacije i sva prikupljena sredstva donirat će se epidemiološkim službama Splita i Zadra kako bi se popravili uvjeti rada ljudima, koji u ovim teškim vremenima već mjesecima rade od jutra do mraka. Utakmice će se prenositi na YouTube kanalima KK Splita i KK Zadra, a donacije će se primati do početka HT Premijer lige. Broj žiro računa bit će objavljen na društvenim mrežama KK Zadra i KK Splita u srijedu u podne kada će se početi primati donacije.

– Pozivam sve ljubitelje košarke i navijače Zadra i Splita da doniraju epidemiološkim službama u Zadru i Splitu. Ove dvije utakmice će nam biti dvije najveće provjere pred početak prvenstva. Protiv Splita ćemo odigrati dvije jake utakmice u proslavi 75. godina jednog i drugog kluba. Split je protivnik koji je sastavio dobru momčad. Protiv njih ćemo vidjeti gdje smo mi sada i na čemu još trebamo raditi. Svi zajedno se radujemo ovim utakmicama – kazao je Zadrov trener Veljko Mršić.

Sličnog razmišljanja je i Splitov trener Ivica Skelin.

– Svi znamo koliko u ovim trenutcima epidemiološke službe svih gradova daju od sebe, pa tako i u Splitu i u Zadru. Ovo je iznimna gesta, vjerujem da će se naši navijači odazvati akciji. Siguran sam da će i publika imati što vidjeti, iza nas je period napornog rada, pa onaj dio kada smo zbog četiri zaražena igrača morali preskočiti dio treninga tako da će nam utakmice značiti svojevrsnu provjeru stanja uoči početka HT Premijer lige – rekao je Skelin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...