Žuta upozorenja: “Ne glumite ljeto jer nas čeka nas niz svježih dana kakvih nije bilo od travnja!”

Diljem Hrvatske imat ćemo niz svježih dana kakvih nije bilo još od travnja! Stoga ako već niste – pripremite topliju odjeću, ali još ne spremajte kratke rukave.

Ako ste pluviofil – ljubitelj kiše ili volite nevrijeme – za vas se nastavljaju dobre vijesti. Osim što je u ovome tjednu već ponegdje palo više od 100 litara kiše po četvornome metru, sljedećih dana bit će je još – osobito u drugom dijelu nedjelje.

I željni svježijeg vremena napokon će doći na svoje. Nakon dugotrajnog razdoblja iznadprosječno visoke temperature, posebice poslijepodnevne, od subote slijede osjetno hladniji dani, uz najvišu poslijepodnevnu temperaturu zraka blizu najniže jutarnje prošlih dana, osobito na Jadranu.

Pritom ćemo diljem Hrvatske imati niz svježih dana kakvih nije bilo još od travnja!

Stoga ako već niste – pripremite topliju odjeću, ali još ne spremajte kratke rukave. Mnogima će vjerojatno uskoro opet dobro doći, javlja HRT.

Već se danas moglo osjetiti da je jutro hladnije od ostalih. U Zagrebu je tako u 8 sati ujutro živa na termometru pokazivala 8 stupnjeva Celzijevih, a na Zavižanu samo 1 stupanj. Dubrovčanima je bilo najtoplnije. Oni su se probudili na 16 stupnjeva.

Poslijepodne i navečer kiša i pljuskovi u središnjoj Hrvatskoj. Slab do umjeren istočni i jugoistočni vjetar, prema kraju dana će okrenuti na sjeveroistočni i jačati. Na Jadranu umjereno do vrlo jako jugo, popodne i olujno, a na sjevernom dijelu okretat će na vrlo jaku buru i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 16 do 20 °C, a u gorju malo niža.

A na Jadranu će doći i znatno mirniji dani ovih do ponedjeljka, do kada će biti često jakog vjetra, ponegdje i olujnog, koji će mijenjati smjer, te prouzročiti valovito, gdjekad i jače valovito more kojeg sljedećih dana najbolje samo “hvalite, ali drž’te se kraja”.

I sljedećih dana promjenjivo i svježe, na Jadranu i vjetrovito

Hladnije od prosjeka bit će i u nastavku rujna, te i dalje promjenjivo, uz povremenu mjestimičnu kišu, u većini krajeva najčešću i najobilniju u drugom dijelu nedjelje, osobito u gorju i unutrašnjosti Dalmacije, te na Jadranu, gdje će opet biti obilnih pljuskova s grmljavinom, ponegdje vjerojatno i olujnog nevremena, a moguće su i pijavice.

U nedjelju će još biti i jako vjetrovito, pri čemu će vjetar mijenjati smjer od juga, preko jugozapadnjaka, ponegdje i sjeverozapadnjaka, do uglavnom na sjevernom Jadranu i bure. Vjerojatnost za mirnije, stabilnije i ponovno toplije dana značajno se povećava od utorka, piše 24 sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...