51-godišnji diler u zatvoru; Na naplatnoj postaji Benkovac uhićen s preko 300 grama heroina

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je 25. listopada 2020., u službi dežurstva, hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 51-godišnjak 24. listopada 2020. na naplatnoj postaji Benkovac na autocesti A1, protivno odredbi čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi preprodajom droge na ilegalnom narko tržištu, kod sebe držao oko 301,5 grama droge heroin upakirane u jednu prozirnu PVC vrećicu, a koja se nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga. Osnovano se sumnja i da je kod sebe imao novčani iznos od 14.500,00 kuna za koji se osnovano sumnja da potječe od prodaje droge heroin, stoji u izvješću.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a) što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...