Cestitka_Uskrs

Civilna zaštita dobila nove uniforme, načelnik Babić: “95 posto Zadrana nosi maske, građani su zaslužni za dobre brojke”

Odluka o uvođenju novih epidemioloških mjera za područje cijele zemlje, pred djelatnike civilne zaštite stavlja nova zaduženja i izazove.

Sa strožim pravilima rastu gnjev i otpor dijela građanstva, pa je na volonterima gradske postrojbe mnogo posla. Kontrolu provedbi mjera s krajnjim ciljem smanjenja širenja zaraze od sada će obavljati u službenim uniformama koje su upravo stigle na adresu lokalnog stožera.

Za početak smo naručili 20 novih uniformi. Po svemu sudeći, nažalost, ova epidemija neće tako brzo stati. Naši su dečki cijelo ljeto izgurali samo s reflektirajućim prslucima. Nove uniforme imaju oznaku Ravnateljstva civilne zaštite koja djeluje pod MUP-om, s druge strane je grb Grada Zadra, a naprijed piše Civilna zaštita grada Zadra. Puno su uočljivije i djeluju ozbiljnije, kaže nam Ante Babić, načelnik Stožera civilne zaštite Zadra.

Ističe kako su vrijedni volonteri do danas napravili hvalevrijedan posao. Dobro su balansirali između represije koja bi mogla naštetiti ekonomiji i podizanja svijesti kod pojedinaca i djelatnika iz sfere ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti.

Apsolutno sam zadovoljan djelovanjem naše službe. Jedini smo grad u Republici Hrvatskoj čija je civilna zaštita djelovala bez prekida. Kada je počela epidemija, Nacionalni stožer u ožujku je, da se tako izrazim, mobilizirao ovu službu, no u svibnju ju je demobilizirao. Mi smo na svoju ruku odlučili nastaviti s radom i sami financiramo službu iz gradskog proračuna.

U dosadašnjoj devetomjesečnoj borbi s nevidljivim neprijateljem, Zadar nije izgubio bitku. Statistika je na našoj strani, a Babić napominje kako je svaki pojedinac pridonio brojkama koje danas komuniciramo.

Uspješni smo. Do danas smo imali šest smrtnih slučajeva i oko 300-tinjak zaraženih, a uz to, treba napomenuti, imali smo i dosta dobru sezonu. Zadnja dva dana nemamo niti jednog zaraženog na samom području grada Zadra. Iako se to naizgled ne čini, treba napomenuti da su građani odigrali veliku ulogu u tome. Mene često znaju zvati građani i upozoravati me kako primjerice u Supernovoj posjetitelji ne nose maske. Ja bih znao otići do tamo i sat, dva iz prikrajka promatrati situaciju. Zaključak je da 95, 96 posto ljudi nosi maske i to je za svaku pohvalu, zaključuje Babić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...