Korona u školi, 23 učenika u samoizolaciji; Ravnatelj: “Po školama je toliko toga, nismo izolirani slučaj”

Zbog jedne zaražene učenice Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru u samoizolaciji je cijeli razred, potvrdio nam je ravnatelj Tomislav Grbin.

Prema aktualnoj školskoj korona statistici u Hrvatskoj koju je prije dva dana iznio ministar Radovan Fuchs, u Hrvatskoj je preko 350 pozitivnih djelatnika i više od 1100 učenika.

Ravnatelj Grbin kazuje kako raste broj slučajeva i u zadarskim školama.

Po školama ima toliko toga, znam osobno o kojima je riječ, što naravno neću iznositi, ali se malo čudim zašto baš nas danas zovu novinari. Nismo izolirani slučaj, pita se Grbin i kazuje nam kako su u samoizolaciji u njihovoj školi trenutno 23 učenika.

Jedna je učenica dobila pozitivan nalaz i mogu kazati kako smo brzo reagirali i poduzeli sve mjere. Razred se inače dijeli na dvije skupine, prema smjerovima struke. Naša je škola uključena u takozvani model B. Iako grupe nisu bile zajedno na nastavi, nakon jednog su se sata kratko sreli u hodniku. Da li je u tom trenutku netko skinuo masku, koja se inače obavezno nosi na hodnicima, ili ne, ne možemo znati. S obzirom na to da u hodniku skupine nisu bile u kontaktu dulje od 15 minuta, epidemiolozi su odredili samoizolaciju samo za onu skupinu u kojoj je učenica s pozitivnim nalazom. Ipak, mi smo predostrožnosti radi, na svoju ruku, obje grupe, jednu od 10, jednu od 13 učenika, dakle ukupno 23, poslali kući. Svi prate nastavu online. Uzeli smo brojeve telefona roditelja i za sada su svi dobro, bez znakova bolesti. Jedna profesorica koja je nosila masku, a bila je u razredu s njima, također je zbog opreza otišla u samoizolaciju, kaže nam Grbin.

Ponosan je na discipliniranost učenika i poštivanje mjera.

U malim učionicama naši učenici moraju nositi maske, u onim većim ne. U hodnicima je ona obavezna i mogu reći da se njima više to ni ne treba govoriti. Nemamo posebnog redara koji kontrolira situaciju, mi profesorima pazimo što se događa za vrijeme odmora i nije bilo problema, zaključuje Grbin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...