Stiže velika promjena vremena, na Jadranu velika količina kiše

Listopad je u većini krajeva počeo jutarnjom svježinom te se ubrzo nastavio mnogima ugodnijom toplinom, ali i neugodnijom južinom, koja će potrajati i sljedećih dana. U mnogim krajevima najkišovitije će biti u drugom dijelu subote, na Jadranu vjerojatno još i potkraj nedjelje te u ponedjeljak prijepodne.

Nova promjena vremena

Kako je ranije danas najavila naša meteorologinja Tea Blažević, novu promjenu vremena najavit će jugo i južnjak, koji će zapuhati već danas i jačati u noći. U petak će vjetar biti na udare olujne jakosti, dizat će visoke valove, što će rezultirati problemima u pomorskom prometu.

Na sjevernom Jadranu lokalno će biti obilnije oborine tijekom petka, iako će nestabilnosti biti duž većeg dijela obale, u Gorskom kotaru i Lici.

Ona jača kišna epizoda na rasporedu je u subotu poslijepodne. Najkišovitije će biti na sjevernom Jadranu, ali i u sjeverozapadnoj unutrašnjosti, u Gorskom kotaru i Lici.

Jake oluje i tuča

Zanimljivo je reći da bi prije nailaska fronte, temperature u Slavoniji mogle dosegnuti i 30. Prolaskom fronte će zahladnjeti, ali lokalno će biti jakih oluja, pa i tuče.

Na moru će biti nevera, tijekom kojih može biti i formiranja pijavica, najavila je meteorologinja N1 televizije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...