Stožer naljutio mladenke, Zadranka: “Ako treba neka me kazne, ali ja ću se na svojoj svadbi zabaviti”

Za što brži pronalazak cjepiva protiv koronavirusa palčeve sigurno drže i budući mladenci jer u ovdašnjim okolnostima ne smiju ni zaplesati s gostima na svadbi.

Zbog karantene u proljeće mladenka Frančeska vjenčanje je odgodila za kraj listopada. A onda su stigle nove upute epidemiologa.

“Noćas nismo cijelu noć spavali pa gledaš po člancima, tražiš u tim mjerama te mjere uopće ne možeš shvatiti”, požalila se za dnevnik.hr.

No u njima jasno stoji kako nije dopušten ples nakon prvog plesa mladenaca i najuže rodbine.

“Ne mogu to zamisliti i iskreno mislim da neću. Ako treba – neka me kazne, ali ja ću se na svojoj svadbi zabaviti kako treba”, najavila je Stojaković.

Ostali uzvanici, po novom, trebali bi sjediti noseći masku dok god ne konzumiraju hranu i piće.

“Ne možemo možda opravdati ples svakog sa svakim, međutim ako ja na nečiju svadbu dođem ili netko dođe na našu svadbu s osobom s kojom živi, zašto to dvoje ne bi smjeli zaplesati dva ili tri plesa?”, pita se buduća mladenka Irena Domitrović.

Nove mjere pogodile industriju vjenčanja

Industriju vjenčanja, kažu njezini akteri, ovo će dodatno baciti na koljena.

“Počela su otkazivanja već od ovog vikenda, nažalost. Nikome nije zabranjena svadba, ali pod mjerom otpleši prvi ples i doslovce – odi doma”, objašnjava organizator vjenčanja Zvonimir Videković.

Na zabavi koja mora završiti do ponoći, je li uopće moguće stvoriti atmosferu?

“Apsolutno nije. Inače su sad jako maleni pirevi, za nas neprofitabilni. Tako da i starije populacije rijetko dođu. Mislim da se malo pretjeralo u ovim mjerama”, smatra vlasnik dvorane za vjenčanja Jakov Surać.

Problemi i odlasci preko granice

Epidemiolozi ne misle tako. Probleme im stvaraju i odlasci preko granice.

“Prošli tjedan smo imali osobe koje su išle na vjenčanje u BiH. I tu smo odmah imali osam ljudi povezanih s tim vjenčanjem, odnosno dvije obitelji”, kazala je ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin.

Posao im ipak olakšava što su svi prisutni gosti poznati pa je kontakte lako povezati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...