Težak poraz Zadra na otvaranju ABA lige; Mršić: “Imali smo puno izgubljenih lopti”

Zadar je u prvom kolu ABA lige poražen na domaćem parketu od Mornara rezultatom 66:82.

Kvaliteta Mornara se vidjela odmah na početku utakmice kad su nakon prve dvije minute imali seriju od 10:0. Od početka utakmice do kraja momčad iz Bara je držala kontrolu nad utakmicom, te se s pobjedom vraćaju kući.

Najefikasniji igrač Zadra je bio Dominik Mavra koji je upisao 21 poen i 6 asistencija. Kod Mornara Jacob Pullen je ubacio 15 poena.

Veljko Mršić, trener Zadra:

“Mornar je zasluženo pobijedio, bio je bolji od nas. Odigrali su bolju utakmicu, naročito taj ulaz u utakmicu. Mi nismo bili dobri, imali smo puno izgubljenih lopti na samom početku utakmice, tu se Mornar odlijepio na velikih 14 razlike, protiv tako snažne ekipe teško se vraćati iz velikog minusa. Poslije smo se tu negdje držali, ali bila je vidljiva razlika u igri, u korist Mornara. Zaslužena pobjeda Mornara. “

Mihailo Pavićević, trener Mornara:

“Nema ljepšeg otvaranja u ABA ligi, nego u hramu košarke kao što je Zadar. Zadovoljan sam kako smo igrali, od prve minute smo imali odličan pristup u obrani, bili smo izrazito fokusirani. Znali smo kako trebamo braniti igru Zadra i to me veseli. Svi znaju da je nama jača strana napad, ali nekad s obranom znamo imati problema. Večeras smo bili na visokoj razini što se tiče obrane.  U prvom poluvremenu smo odigrali odličnu napadačku igru, lopta se dijelila, nakon toga protivnik nam je pokušao prekinuti ritam, tu smo malo ispadali. Sve u svemu mislim da smo kontrolirali utakmicu, od početka do kraja. U svakom slučaju vrlo važna pobjeda za nas, kao što svi znamo, svaka pobjeda u ABA ligi je izuzetno važna.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...