Veliki interes; Projekt “Zaželi u Kalima” zaposlit će pet žena na godinu dana

Početna konferencija projekta „Zaželi u Kalima” koji se financira iz Europskog socijalnog fonda održana je ovog utorka, 27. listopada u Općinskoj vijećnici Općine Kali.

Nazočnima se uvodno obratio načelnik Općine Kali, Marko Kolega koji je istaknuo da je projekt dobra prilika za pet nezaposlenih žena ne samo zbog radnog odnosa u trajanju od 12 mjeseci i mjesečne plaće u okviru projekta, već i radi edukacije žena koja se financira iz projekta, a  prethodi radnom odnosu. Pohađanjem edukacijskih tečajeva poput tečaja za gerontodomaćicu, njegovateljicu, slastičarku ili sličnih, žene će steći znanje i korisne vještine za tržište rada i dugoročno zaposlenje, naglasio je Marko Kolega.

Načelnik Kolega istaknuo je i da je ovo nova, dobrodošla socijalna usluga u otočnoj zajednici, koju su mještani Kali već u startu pozitivno prihvatili, a interes žena i korisnika veći je od inicijalnih očekivanja Općine Kali kao nositelja projekta.

Konferenciji održanoj u vijećnici, uz važeće protuepidemijske mjere, nazočilo je 20-ak osoba, među kojima i zainteresirane žene iz Kali te djelatnice Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA koja pruža tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta. U ime Agencije ZADRA NOVA prisutnima se obratila ravnateljica Marina Dujmović Vuković koja je kratko predstavila Agenciju i istaknula dobru suradnju na projektima s Općine Kali.

Detalje projekta „Zaželi u Kalima“ prezentirao je voditelj projekta Petar Kolega koji je naveo kako je Općini Kali kao prijavitelju na otvoreni trajni Poziv “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”, odobren iznos od 464 tisuće kuna za projekt “Zaželi u Kalima”. Projekt se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda i prvi je takav projekt Općine Kali.

Obvezni partneri Općine Kali na projektu “Zaželi u Kalima” su Centar za socijalnu skrb Zadar i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Zadar, a tehničku pomoć na pripremi projektnog prijedloga, kao i pomoć u provedbi projekta pruža Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, predstavio je voditelj projekta Kolega.

Projektom “Zaželi u Kalima” će se unaprijediti radni potencijal pet teže zapošljivih žena, koje će proći edukaciju i zaposliti se na razdoblje od 12 mjeseci, čime će postati konkurentnije na tržištu rada, pojasnio je Kolega te kao bitne podatke projekta istaknuo – kako će projekt doprinijeti socijalnom uključivanju 30 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja Općine Kali na način da će im zaposlene žene pružiti potrebnu pomoć u svakodnevnim aktivnostima.

Na kraju konferencije iz Općine Kali najavili su raspisivanje javnog natječaja za zapošljavanje pet žena, koji će ovog tjedna biti u trajanju od 14 dana objavljen na internetskim stranicama Općine Kali.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...