Plenković: “Nove mjere će trajati do 21. prosinca, a mogu se i produljiti”

U podne se održala sjednica Vlade na kojoj su članovi dobili informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus i o novim, strožim mjerama za suzbijanje epidemije.

“U 14 sati imat ćemo predstavljanje novih mjera u cilju zaštite zdravlja građana, paket koji se nadovezuje na zadnje mjere kako bismo poduzeli aktivnosti koje će usporiti širenje zaraze”, rekao je Andrej Plenković u uvodu.

“Treba imati na umu da ove mjere imaju epidemiološku podlogu. Dodatnim testiranjima probat ćemo bolje utvrditi trendove zaraze, zadržati funkcioniranje zdravstvenog sustava i pripremiti se za distribuciju cjepiva”, naglasio je.

Istodobno ministri iz ekonomskih resora rade na očuvanju radnih mjesta, dodao je. “Ponovit ću da planirane mjere koje stupaju na snagu u subotu, 28. studenog, trajale bi do 21. prosinca. Nastojimo uoči Božića omogućiti učinkovitiju borbu protiv koronavirusa. S današnjim brojevima, iznad 4.000 novozaraženih, moramo poduzeti dodatne mjere”, dodao je.

Premijer Andrej Plenković najavio je u srijedu da će nove mjere trajati do pred Božić, a mogu trajati i dulje budu li to epidemiolozi tražili.

Ministri iz resora financija, gospodarstva i rada zaduženi su za izradu kompenzacijskih mjera za poduzetnike, donosi N1.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...