U planu i druga faza uređenja parkinga u centru Sv. Filip i Jakova na terenu koji je Općina kupila od Croatia osiguranja

Općina Sveti Filip i Jakov planira radove i na drugoj fazi uređenja parkinga u centru Sv. Filip i Jakova. Projekt uređenja provodi se suradnjom Općine Sv. Filip i Jakov i udruge “Napredak” a započeo je prije nekoliko mjeseci s proširenjem i gradnjom te se sve skupa gradi u dvije faze u vrijednosti od 1 800 000 kuna. Prije početka izvođenja radova Općina Sv. Filip i Jakov kupila je ovaj teren od Croatia osiguranja za milijun kuna. Prva faza radova uključivala je proširenje parkinga, livelaciju terena, postavljanje rasvjete, okolnog zida, rubnjaka i rješavanje oborinskih voda. Druga faza radova uključivat će asfaltiranje ceste, gradnju parkirnih kocki te hortikulturu.

“Na zemljištu koje je ionako služilo kao parkiralište bilo je nužno napraviti zahvat i dovesti ga u infrastrukturni red kako bi mještani a pogotovo posjetitelji tijekom ljetnih mjeseci imali primjereno veće mjesto za parking. Također, niz je ljetnih i zimskih manifestacija i svečanosti koje se organiziraju u mjestu te je uređenje i proširenje parkinga bio logičan korak kojeg smo kao općina mogli napraviti da zadovoljimo parkirne kapacitete za centar mjesta. Planiranom drugom fazom ovog projekta parking će dobiti svoj konačni moderno infrastrukturni izgled”, rekao je Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...