Cibona je totalno nadigrana na vlastitom terenu; Mavra: “Tri tjedna smo bili bez utakmice”

Dvoboj najvećih rivala hrvatske košarke završio je pobjedom Zadra nad Cibonom, rezultatom 62:81.

U prvih 20. minuta utakmica je bila dosta izjednačena, ali je ipak momčad Veljka Mršića držala vodstvo od pet razlike. Dominik Mavra predvodio je svoju ekipu u prvom dijelu s 12 poena. Dalmatinska momčad je nakon odmora ubacila u višu brzinu i nastavila s timskom igrom.

Odlična obrana, naročito u drugom dijelu posebno je zaslužna, za ovu veliku pobjedu. U drugih 20. minuta Cibona je zabila 27 koševa.

Najbolji igrač Zadra je bio kapetan Dominik Mavra koji je uz odličan šut (77% šut iz igre) imao 21 poena, 5 skokova uz dvije ukradene lopte. Jan Palokaj i Dominic Gilbert su zabili po 10 poena. Za Cibonu Scottie Reynolds zabio je 10 poena.

Veljko Mršić, trener Zadra:

“Zadnja 3 treninga smo odradili jako dobro. Dečki su bili baš koncentrirani i na tragu tog jučerašnjeg treninga vjerovao sam da možemo nešto napraviti. Napadali smo Cibonu gdje je bila tanka i koristili smo te prednosti, kreirali za druge igrače. Kad se igra tako onda je i postotak šuta veći. Uhvatili smo Cibonu u slabijem danu i zasluženo pobijedili. Raspored koji nas čeka nema veze s ozbiljnom sportom i ozbiljnom košarkom. Mislim da nas čeka 7 utakmica u 12 dana, nakon Nove godine 5 utakmica u 8 dana. Očekujem da treniramo dobro, budemo zdravi i to je to.”

Dominik Mavra, igrač Zadra:

“Mislim da smo igrali jako dobro danas. Napokon smo se kompletirali, mislim da je to sad druga priča. Bilo je teško igrati ovaj prvi dio sezone dok smo doveli nove igrače. Mislim da je ovo naša najbolja utakmica sezone, igrali smo jako dobru obranu, dok smo imali pravu timsku igru u napadu. U prvoj četvrtini je falilo zraka, tri tjedna predugo bez utakmice ali nakon prve četvrtine je sve bilo uredu.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...