DERBI PROTIV CIBONE Zadar na parketu nakon 20 dana pauze, Mršić: “Teško je nešto očekivati”

Nakon skoro 20 dana pauze ponovno ćemo gledati Zadar na parketu kad u petak, 11. prosinca gostuje kod Cibone u sklopu 13. kola HT Premijer lige. Dalmatinska momčad je u drugom kolu domaćeg prvenstva slavila protiv Cibone 73:70. Trenutno su Zadar i Cibona dvije vodeće ekipe u HT Premijer ligi s omjerom 9-2. Utakmica se igra u KC Dražen Petrović s početkom u 18 sati. Novi igrač Zadra, Kodi Justice, odigrat će svoje prve minute u Zadarskom dresu.

Nakon reprezentativne pauze i samoizolacije kako ekipa izgleda uoči novog derbija?

“Imali smo dva pozitivna igrača koji su bili u samoizolaciji deset dana, a ostatak ekipe je bio šest dana u samoizolaciji. Krenuli smo danas s treninzima jer je raspored takav pa ne znam što očekivati, do utakmice ćemo imati još dva treninga. Idemo igrati, u petak imamo Cibonu te nakon toga dvije utakmice u nekoliko dana. Najvažnije je da se vraćamo u taj natjecateljski ritam i da igrači ostanu zdravi. Što se tiče rezultata vidjet ćemo što moramo napraviti,” rekao je strateg Zadra Veljko Mršić.

U prvom dvoboju protiv Cibone vaša momčad je slavila na domaćem terenu, kakvu utakmicu ćemo gledati u Zagrebu?

“Obje momčadi su se dosta promijenile u odnosnu na tu prvu utakmicu koju smo odigrali u Zadru prije skoro tri mjeseca. Teško je nešto očekivati, sezona je takva kakva je gdje je bilo dosta ovakvih pauza. Moramo zaustaviti njihov kontra napad i njihove najbolje igrače. Također moramo igrati kolektivno, lopte mora kružiti i moramo donijeti dobre odluke na parketu. Mislim da imamo šanse za pobjedu, ali nakon ovakvog tjedna teško je nešto prognozirati,” istaknuo je Mršić.

“Znamo da je ovo derbi i da neće biti lako pogotovo jer nismo odigrali utakmicu skoro tri tjedna. Ali dobro je što se vraćamo natjecateljskom ritmu, dobro je što ćemo vidjeti nova lica i nove napade koje ćemo morati braniti. Bit će nezgodno na početku utakmice, ali znamo da je ovo derbi pa ćemo dati sve od sebe. Oni su kolektivna ekipa, dobro dijele loptu, dobra su šuterska ekipa kad su u ritmu. Mi moramo zaustaviti njihov ritam, igrati dobru obranu i kontrolirati skok,” najavio je utakmicu Justin Carter.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...