Optužena žena (62) koja je u Kalima zaražena išla u trgovinu i u posjet majci, prijete joj tri godine zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 22. prosinca 2020., nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv hrvatske državljanke (1958.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi širenjem i prenošenjem zarazne bolesti, opisano i kažnjivo po čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona. Za ovo kazneno djelo propisana je kazna zatvora do tri godine, a podsjetimo, radi se o ženi iz Kali koja je zaražena išla u trgovinu i u posjet majci.

“Okrivljenicu se tereti da je 21. studenoga 2020. u jedno mjestu pored Zadra, iako svjesna da je pozitivna na zaraznu bolest COVID-19 što je utvrđeno testom obavljenim 13. studenoga 2020. i da zbog toga mora biti u izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom do 24. studenoga 2020. jer u protivnom zaraznu bolest može prenijeti na druge osobe; pristajući na to, otišla u kupovinu u trgovinu, a potom i kod svoje majke.

Tereti ju se da je takvim svojim postupanjem dovela u opasnost od prenošenja bolesti svoju majku, kao i druge osobe koje su s njom bile u neposrednom kontaktu”, javlja državno odvjetništvo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...