Plenković: “Uvjeren sam da će se cijepiti ogroman broj građana”

Predsjednik vlade Andrej Plenković izjavio je u nedjelju kako je uvjeren da će se cjepivom protiv koronavirusa cijepiti ogroman broj hrvatskih građana kroz naredne mjesece, dodavši da prvih 9750 doza cjepiva ide najugroženijim i najizloženijim skupinama.

“Zaista sam sretan u ime vlade što je konačno počelo cijepljenje i u Hrvatskoj. Napravili smo plan koji je vlada usvojila, napravio ga je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, ravnomjerno kroz sve hrvatske županije”, rekao je premijer Plenković nakon što se u domu za starije na Trešnjevci cijepila štićenica doma Branka Aničić, kao prva osoba cijepljena protiv koronavirusa u Hrvatskoj.

Plenković je istaknuo da prvih 9750 doza ide onima koji su najugroženiji i onima koji su najizloženiji.

“Vjerujem da ćemo kroz sljedeće tjedne, kako budu pristizale nove tranše cjepiva, širiti kroz naše stanovništvo što veći broj onih koji će biti procijepljeni”, rekao je premijer.

Rekao je kako očekuje da će 6. siječnja Europska agencija za lijekove odobriti i cjepivo Moderne te da ćemo onda svi biti u prilici vratiti se normalnom životu.

Na pitanje novinara zašto se među prvima nije cijepio državni vrh, Plenković je odgovorio kako su prve doze cjepiva ipak bile za najugroženije skupine poput građana u domovima za starije, one koji se o njima brinu te za liječnike koji su na prvoj crti obrane od virusa.

“Bit će vremena i za takvu vrstu cijepljenja, demonstracija koje bi trebale na određeni način potaknuti što veći broj ljudi da se cijepi”, naglasio je Plenković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...